• ελαιόλαδο
• Αλάτι, να δοκιμάσετε
• 1/2 κ.γ. χρυσόριζα σε σκόνη (προαιρετικά)
* Για την ελαφριά (light) εκδοχή χρειάζεται επιπλέον 1 κούπα (250 ml) νερό 16 κ.σ. νερό για το βράσιμο των πατατών
Οδηγίες :
1. Καθαρίστε τις πατάτες και πλύντε τις, κόψτε τις στη μέση κατά μήκος κατόπιν σε φέτες περίπου πάχους 3 mm. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι .
2. Σε αυτό το βήμα, θα πρέπει να επιλέξετε μία από τις εκδόσεις της συνταγής.
Ελαφριά εκδοχή:
Προσθέστε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και όταν ζεσταθεί, προσθέστε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το αλάτι (για γεύση) και τη 1 κούπα νερό, αφήστε να πάρει βράση.
Μειώστε τη θερμοκρασία ελαφρώς για να μην καούν οι πατάτες.
Σιγοβράστε για 20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφαιρέστε τις πατάτες και τα κρεμμύδια με μια τρυπητή κουτάλα.
Προσθέστε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και όταν ζεσταθεί, προσθέστε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το αλάτι (για γεύση) και τη 1 κούπα νερό, αφήστε να πάρει βράση.
Μειώστε τη θερμοκρασία ελαφρώς για να μην καούν οι πατάτες.
Σιγοβράστε για 20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφαιρέστε τις πατάτες και τα κρεμμύδια με μια τρυπητή κουτάλα.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, προσθέστε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το αλάτι για γεύση.
(Το λάδι πρέπει να καλύπτει σχεδόν πλήρως τις πατάτες.) Σιγομαγειρέψτε για 20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Αφαιρέστε τις πατάτες και τα κρεμμύδια με μια τρυπητή κουτάλα.
3. Προσθέστε στο μπολ 16 κουταλιές αλεύρι ρεβιθιού και 16 κουταλιές της σούπας νερό, προσθέστε το αλάτι και χτυπήστε με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε το μείγμα πατάτας κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά.
4. Προσθέστε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το μείγμα πατάτας-κρεμμύδιού και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
Βάλτε ένα πιάτο πάνω από την ομελέτα και προσεκτικά αναστρέψτε τη για να μαγειρευτεί και απο την άλλη πλευρά για περίπου 5 λεπτά.
Γυρίστε την ομελέτα και πάλι, εάν είναι απαραίτητο, για να καλοψηθεί.
Βάλτε ένα πιάτο πάνω από την ομελέτα και προσεκτικά αναστρέψτε τη για να μαγειρευτεί και απο την άλλη πλευρά για περίπου 5 λεπτά.
Γυρίστε την ομελέτα και πάλι, εάν είναι απαραίτητο, για να καλοψηθεί.
Σημειώσεις:
Όποια εκδοχή και να επιλέξετε, είτε βραστή είτε τηγανητή, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα υπόλοιπα βήματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.