Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

Ταχινοπιτάκια με γέμιση ταχινένιου χαλβά

Υλικά για 25 πιτάκια:
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • ½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1/3 κ.γ. αλάτι
  • 1 κουτάκι μπίρα (330 ml)
  • 4 κ.σ. κοφτές ταχίνι
  • 500 γρ. χαλβάς ταχινένιος βανίλια ή κακάο ή ανάμεικτος, κομμένο σε 25 ίσα κομματάκια
Παρασκευή:
  1. Σε μια λεκάνη βάζω το κοσκινισμένο αλεύρι, κάνω μια λακκούβα στη μέση και ρίχνω εκεί την κανέλα και το αλάτι. 
  2. Προσθέτω τη μπίρα και λίγο από το ταχίνι. 
  3. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου, μέχρι να υλικά να ενωθούν και να σχηματιστεί λίγο-λίγο μια ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτω και το υπόλοιπο ταχίνι και ζυμώνω, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή, λεία και εύπλαστη.
  4. Τη χωρίζω σε περίπου 25 ίσα κομμάτια, που τα πλάθω σε μπαλάκια. 
  5. Σε μια επίπεδη και αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω κάθε μπαλάκι ζύμης με τον πλάστη σε δισκάκι με διάμετρο περίπου 10 εκ.
  6. Στο κέντρο κάθε δίσκου βάζω από ένα κομμάτι χαλβά και κλείνω το δισκάκι, φέρνοντας τις άκρες προς τα πάνω, ώστε να φτιάξω ένα πουγκί. 
  7. Βρέχω λίγο τις άκρες με λίγο νεράκι για να κολλήσουν.
  8. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ρηχό ταψί και βάζω εκεί τα πουγκάκια. 
  9. Τα ψήνω για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  10. Τα πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη ή και κανέλα και τα σερβίρω.


Συμβουλές:
  • Ζύμωσε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης στο μίξερ πάγκου, με το ειδικό εξάρτημα «γάντζος» για ακόμη πιο εύκολο τρόπο προετοιμασίας
http://www.dinanikolaou.gr/recipe/1214

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.