Υλικά για 25 πιτάκια:
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
- ½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
- 1/3 κ.γ. αλάτι
- 1 κουτάκι μπίρα (330 ml)
- 4 κ.σ. κοφτές ταχίνι
- 500 γρ. χαλβάς ταχινένιος βανίλια ή κακάο ή ανάμεικτος, κομμένο σε 25 ίσα κομματάκια
- Σε μια λεκάνη βάζω το κοσκινισμένο αλεύρι, κάνω μια λακκούβα στη μέση και ρίχνω εκεί την κανέλα και το αλάτι.
- Προσθέτω τη μπίρα και λίγο από το ταχίνι.
- Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου, μέχρι να υλικά να ενωθούν και να σχηματιστεί λίγο-λίγο μια ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτω και το υπόλοιπο ταχίνι και ζυμώνω, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή, λεία και εύπλαστη.
- Τη χωρίζω σε περίπου 25 ίσα κομμάτια, που τα πλάθω σε μπαλάκια.
- Σε μια επίπεδη και αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω κάθε μπαλάκι ζύμης με τον πλάστη σε δισκάκι με διάμετρο περίπου 10 εκ.
- Στο κέντρο κάθε δίσκου βάζω από ένα κομμάτι χαλβά και κλείνω το δισκάκι, φέρνοντας τις άκρες προς τα πάνω, ώστε να φτιάξω ένα πουγκί.
- Βρέχω λίγο τις άκρες με λίγο νεράκι για να κολλήσουν.
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ρηχό ταψί και βάζω εκεί τα πουγκάκια.
- Τα ψήνω για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη ή και κανέλα και τα σερβίρω.
Συμβουλές:
http://www.dinanikolaou.gr/recipe/1214- Ζύμωσε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης στο μίξερ πάγκου, με το ειδικό εξάρτημα «γάντζος» για ακόμη πιο εύκολο τρόπο προετοιμασίας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.