Υλικά:
- 200 gr μπισκότα κανέλας
- 100 ml γάλα βρώμης ή άλλο φυτικό γάλα
- 4 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο καρύδας (λιωμένο)
- 1/3 κούπας σιρόπι σφενδάμου ή άλλο σιρόπι
- Παίρνουμε τα μπισκότα και τα βουτάμε στο γάλα βρώμης ένα ένα.
- Τα βάζουμε όλα σε ένα μπωλ και τα αφήνουμε μισή ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
- Έπειτα τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά.
- Ενώ χτυπάμε προσθέτουμε τη μαργαρίνη λιωμένη και το σιρόπι.
- Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λίγο κρεμώδες και να πάρει τη μορφή φιστικοβούτυρου, αν χρειαστεί για να βοηθήσουμε στη πολτοποίηση προσθέτουμε 1 κουταλιά απ’ το γάλα βρώμης.
- Βάζουμε σε βαζάκι και φυλάμε στο ψυγείο, συνοδεύει άριστα κρέπες ή pancakes.
Συμβουλές:
http://365vegandays.wordpress.com- Χρησιμοποιήστε ό,τι μπισκότα θέλετε, εγώ χρησιμοποίησα χριστουγεννιάτικα μπισκότα (με κανέλα κι άλλα μπαχαρικά), παραδοσιακά αυτό το βούτυρο γίνεται με μπισκότα κανέλας.
- Δε χρειάζεται να μουλιάσετε τα μπισκότα για πολύ ώρα, ένα απλό βούτηγμα αρκεί.
- Αντί για σιρόπι σφενδάμου μπορείτε να βάλετε κάποιο σιρόπι με άρωμα καραμέλας, ταιριάζει πολύ.
- Εαν δε βρείτε μπισκότα κανέλας μπορείτε να δοκιμάσετε να το κάνετε με άλλα μπισκότα, όπως ολικής άλεσης, και να προσθέσετε 1/2 κ.γ. κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.