Υλικά:
http://www.tlife.gr/RecipeView/FN/0-28-845.html- 10 αγκινάρες
- 2 λεμόνια (το χυμό τους)
- 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
- 2 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο μαζί με 6 κ.σ. νερό ή σκέτο νερό (για να κολλήσει η φρυγανιά)
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- Αλάτι, πιπέρι
- Καθάρισε τις αγκινάρες μία, μία και βούτηξέ τες στο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν
- Βράσε μέσα στο λεμόνι για 5 λεπτά. Άφησε σε απορροφητικό χαρτί, στράγγιξε και αλατοπιπέρωσε
- Κόψε τις αγκινάρες στη μέση και αλεύρωσε καλά
- Τίναξε τις να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι.
- Βούτηξε κάθε κομμάτι στο λιναρόσπορο ή το νερό και στη συνέχεια στη φρυγανιά
- Βάλε στο τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο να κάψει.
- Βάλε τις αγκινάρες και ψήσε να πάρουν όμορφο χρώμα
- Μπορείς να τις σερβίρεις και κρύες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.