Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

Αγκινάρες παναρισμένες

Υλικά:

  • 10 αγκινάρες
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο μαζί με 6 κ.σ. νερό ή σκέτο νερό (για να κολλήσει η φρυγανιά)
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή:
  1. Καθάρισε τις αγκινάρες μία, μία και βούτηξέ τες στο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν
  2. Βράσε μέσα στο λεμόνι για 5 λεπτά. Άφησε σε απορροφητικό χαρτί, στράγγιξε και αλατοπιπέρωσε
  3. Κόψε τις αγκινάρες στη μέση και αλεύρωσε καλά
  4. Τίναξε τις να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι.
  5. Βούτηξε κάθε κομμάτι στο λιναρόσπορο ή το νερό και στη συνέχεια στη φρυγανιά
  6. Βάλε στο τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο να κάψει. 
  7. Βάλε τις αγκινάρες και ψήσε να πάρουν όμορφο χρώμα
  8. Μπορείς να τις σερβίρεις και κρύες
http://www.tlife.gr/RecipeView/FN/0-28-845.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.