Υλικά:
- 500 γρ. μανιτάρια porto bello χοντροκομμένα
- 300 γρ. πλευρώτους χοντροκομμένα
- 30 γρ. porchini ή αγάρικα (ασπρομανίταρα)
- 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
- 60 γρ. λευκό κρασί
- 1 λίτρο νερό
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 ματσάκι δυόσμο
- 50 γρ. ρύζι καρολίνα
- 100 γρ. Παρθένο Σησαμέλαιο
- Αλάτι πιπέρι και λεμόνι
Υλικά για το ταχινολέμονο:
Παρασκευή:- 2 κ.σ. ταχίνι
- Χυμό 1 μεγάλου λεμονιού
- Λίγο ζωμό απο τη σούπα
- Καίμε το Παρθένο Σησαμέλαιο και ρίχνουμε τα μανιτάρια να σοταρισθούν.
- Μόλις τα μανιτάρια αποβάλλουν τα υγρά τους, τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ρύζι και τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το νερό.
- Βράζουμε επί 10λεπτο, προσθέτουμε τα αρωματικά και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10΄.
- Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι εαν χρειάζεται και σερβίρουμε με λεμόνι ή ταχινολέμονο.
Για το ταχινολέμονο:
- Ρίχνουμε στο μούλτι 2 κ.σ. ταχίνι.
- Προσθέτουμε χυμό λεμονιού και λίγο νερό ή ζωμό απο τη σούπα.
- Τα χτυπάμε, μέχρι να αφρατέψει το ταχίνι.
- Προσθέτουμε το ταχινολέμονο μέσα στη κατσαρόλα -αφού την έχουμε βγάλει απο τη φωτιά-, και ανακατεύουμε ανακινώντας τη κατσαρόλα κυκλικά.
Συμβουλές:
http://www.sesame.gr/main/41magiritsa.htm- Το ταχινολέμονο το φτιάχνετε διαλύοντας ταχίνι μέσα σε λεμόνι και προσθέτοντας σταδιακά ζωμό απο τη σούπα, αυτό μπορείτε να το κάνετε είτε στο χέρι με ένα πιρούνι ή αναδευτήρα ή σε ένα μούλτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.