Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Μαγειρίτσα με σησαμέλαιον και ταχινολέμονο

 
 

Υλικά:
  • 500 γρ. μανιτάρια porto bello χοντροκομμένα
  • 300 γρ. πλευρώτους χοντροκομμένα
  • 30 γρ. porchini ή αγάρικα (ασπρομανίταρα)
  • 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 60 γρ. λευκό κρασί
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 50 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 100 γρ. Παρθένο Σησαμέλαιο
  • Αλάτι πιπέρι και λεμόνι
Υλικά για το ταχινολέμονο:
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • Χυμό 1 μεγάλου λεμονιού
  • Λίγο ζωμό απο τη σούπα

Παρασκευή:
  1. Καίμε το Παρθένο Σησαμέλαιο και ρίχνουμε τα μανιτάρια να σοταρισθούν. 
  2. Μόλις τα μανιτάρια αποβάλλουν τα υγρά τους, τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ρύζι και τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το νερό. 
  4. Βράζουμε επί 10λεπτο, προσθέτουμε τα αρωματικά και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10΄.
  5. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι εαν χρειάζεται και σερβίρουμε με λεμόνι ή ταχινολέμονο.

Για το ταχινολέμονο:
  1. Ρίχνουμε στο μούλτι 2 κ.σ. ταχίνι. 
  2. Προσθέτουμε χυμό λεμονιού και λίγο νερό ή ζωμό απο τη σούπα. 
  3. Τα χτυπάμε, μέχρι να αφρατέψει το ταχίνι. 
  4. Προσθέτουμε το ταχινολέμονο μέσα στη κατσαρόλα -αφού την έχουμε βγάλει απο τη φωτιά-, και ανακατεύουμε ανακινώντας τη κατσαρόλα κυκλικά.


Συμβουλές:
  • Το ταχινολέμονο το φτιάχνετε διαλύοντας ταχίνι μέσα σε λεμόνι και προσθέτοντας σταδιακά ζωμό απο τη σούπα, αυτό μπορείτε να το κάνετε είτε στο χέρι με ένα πιρούνι ή αναδευτήρα ή σε ένα μούλτι.
http://www.sesame.gr/main/41magiritsa.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.