Υλικά:
1. Βράζουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.
2. Στραγγίζουμε και βάζουμε τον αρακά στο πολυμίξερ.
3. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το κύμινο, το δυόσμο, το ταχίνι και λίγο πιπέρι.
4. Πολτοποιούμε το μείγμα και σερβίρουμε το με τα φύλλα του βασιλικού επάνω σε παξιμαδάκια.
- 250 γρ. αρακάς
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ¼ κούπας ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. ξερός δυόσμος ή φρέσκο
- 2 κ.σ. ταχίνι
- αλάτι, πιπέρι
- φύλλα φρέσκου βασιλικού ή δυόσμου για τη διακόσμηση
1. Βράζουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.
2. Στραγγίζουμε και βάζουμε τον αρακά στο πολυμίξερ.
3. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το κύμινο, το δυόσμο, το ταχίνι και λίγο πιπέρι.
4. Πολτοποιούμε το μείγμα και σερβίρουμε το με τα φύλλα του βασιλικού επάνω σε παξιμαδάκια.
Συμβουλές:
http://www.gourmed.gr/syntages/grigores/hoymoys-me-araka-kai-krispies?tid=1529- Μια εύκολη αλλά αυθεντική συνταγή! Απολαύστε συνδυάζοντας την με ένα λευκό καλό κρασί ή χυμό μήλου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.