Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

Πατατοσαλάτα με τομάτα και ελιές

Υλικά:
  • 1 μερίδα πατάτες βραστές ή φούρνου
  • ½ ψιλοκομμένη πιπεριά
  • 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • ¼ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 5 ελιές Καλαμών
  • 1/2 κουταλιά αποξηραμένο μαϊντανό
  • ½ κουταλάκι κάρυ
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι - πιπέρι
Παρασκευή:
  1. Λιώνεις τις πατάτες με ένα πιρούνι.
  2. Ψιλοκόβεις τις ελιές, την πιπεριά και το κρεμμύδι. 
  3. Τα ανακατεύεις όλα μαζί και προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο και αλάτοπίπερο.

Συμβουλές:
  • Αν δεν έχεις έτοιμες βραστές πατάτες, τότε κόβεις 2 μέτριες σε σχετικά μικρά κομμάτια και τις βράζεις για 15 λεπτά να μαλακώσουν. 
  • Αν οι πατάτες είναι μαγειρεμένες με αρκετό λάδι δεν χρειάζεται να προσθέσεις άλλο, το ίδιο ισχύει και για το αλατοπίπερο.
  • Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να αξιοποιήσεις πατάτες που μείνανε, έτσι κάνεις μαγειρική οικονομία!
Απο το βιβλίο "Μαγειρική Οικονομία" του Ευτύχη Μπλέτσα
http://www.cookingeconomy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.