Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Σάλτσα για σαλάτα του αγρού

Υλικά: 

  • 1 κούπα ωμά κάσιους εμποτισμένα σε φιλτραρισμένο νερό για 2 ώρες και στραγγισμένα
  • ¼ κούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 
¼ κούπας ξύδι μήλου

  • 2 χουρμάδες ή 2 κ.σ. σταφίδες εμποτισμένους σε 1 1/2 κούπα φιλτραρισμένο νερό (χωρίς κουκούτσι)
  • 
1/2 κούπα νερό (απο το εμπότισμα των χουρμάδων, το υπόλοιπο πετάξτε το.)
  • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο

  • 2 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι

  • 1 ½ κ.σ. αλάτι με λαχανικά ή ζωμό λαχανικών σε σκόνη
  • 1 κ.σ. φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 
½ κ.σ. φρέσκο ​​άνηθο ψιλοκομμένο

  • 1 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Παρασκεύη:
  1. Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από τα φρέσκα μυρωδικά στο μπλέντερ και πολτοποιήστε τα μέχρι να αποκτήσουν λεία και κρεμώδη υφή.
  2. Ανακατεύετε μέσα τα φρέσκα μυρωδικά.
  3. Αν το χρησιμοποιείτε ως βούτημα, τοποθετήστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο και παγώστε το για περίπου 2 ώρες για να πήξει και να πυκνώσει πριν από το σερβίρισμα. 
  4. Αν το χρησιμοποιήσετε ως σάλτσα, προσθέστε περίπου 1/2 κούπα - 1 κούπα φιλτραρισμένο νερό για να το αραιώσετε.

Συμβουλές:

  • Το μούλιασμα των ανακαρδίων είναι προαιρετικό
 https://healthyblenderrecipes.com/recipes/evas_raw_vegan_better_than_ranch_dressing

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.