Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

Καρυδοκέϊκ με ταχίνι

Υλικά: 
  • 1 φαρίνα
  • ½ κούπα ταχίνι
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμός πορτοκάλι
  • 1 σφηνοπότηρο μπράντι
  • ½ κ.γ. σόδα μαγειρκή
  • 1 κούπα καρυδόψιχα (χοντροαλεσμένη)
  • ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • ½ κούπα σταφίδες ξανθές
Διαδικασία συνταγής
  1. Ανακατεύουμε με σύρμα το ταχίνι με το χυμό πορτοκαλιού. 
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις σταφίδες. 
  3. Όταν η ζύμη μας είναι κάπως πηχτή αλευρώνουμε ελαφρά τις σταφίδες και και τις προσθέτουμε στη ζύμη και ανακατεύουμε.
  4. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. 
  5. Ρίχνουμε στο ταψί την ζύμη, να έχει πάχος περίπου 3 εκατοστά. 
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για περίπου 50 λεπτά να ψηθεί καλά. Αν αρχίσει να αρπάζει η επιφάνεια το σκεπάζουμε με λαδόκολλα.
  7. Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια. 
  8. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη προαιρετικά και σερβίρουμε.

Συμβουλές:

  • Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Εάν έχει υπολείμματα ζύμης, τότε θέλει λίγο ακόμη ψήσιμο. Εάν δεν έχουμε ξυλάκια για σουβλάκια, χρησιμοποιούμε ένα μαχαιράκι.
http://www.cooklos.gr/syntages/nistisimo-keik-tahini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.