Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

Θαλασσινή σάλτσα (Not fish sauce)

Υλικά: 

  • 1 1/2 κούπα φύκια (νόρι κ.α.) 
  • 6 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κούπα σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. miso
Προετοιμασία:
  1. Βάζουμε τα φύκια, το σκόρδο και το πιπέρι να βράσουν σε μια κατσαρόλα με 6 κούπες νερό. 
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. 
  3. Το στραγγίζουμε και επιστρέφουμε το υγρό πάλι στην κατσαρόλα. 
  4. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και μαγειρέψτε μέχρι να υπάρχει ένα σύνολο περίπου 3 κούπες σάλτσας.
  5. Το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το miso και ανακατεύουμε. 
  6. Ρίχνουμε την σάλτσα σε ένα μπουκάλι και την τοποθετούμε στο ψυγείο.

Συμβουλές:
Δίνει θαλασσινή γεύση στα φαγητά μας
http://www.veganskirecepti.com/archives/4216

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.