Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Κρέμα με χυμό μήλου


Υλικά: 
  • 200 ml φυσικό χυμό μήλου 
  • 2 κ.σ. νισεστέ (κορν φλάουρ) 
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό
  • 1/4 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης 
  • 1/4 κ.γ. πιπερόριζα (τζίντζερ) σε σκόνη 
Παρασκευή:
  1. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τον χυμό μήλου, την κανέλα, την πιπερόριζα και τον νισεστέ. 
  2. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως ο νισεστές. 
  3. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Να έχει ελαφρώς ρευστή μορφή. 
  4. Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τη ζάχαρη ή τη στέβια. 
  5. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. 
  6. Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολάκι και γαρνίρουμε με μια φέτα μήλο. Σερβίρουμε την κρέμα χλιαρή ή κρύα.

Συμβουλές:
  • Αν βάλουμε στην κρέμα Στέβια αντί για ζάχαρη μπορούμε να προσθέσουμε όσο θέλουμε μέχρι να φτάσουμε στην ικανοποιητική γεύση χωρίς να επιβαρυνόμαστε με επιπλέον θερμίδες. 

 http://www.enter2life.gr/wp/11402-krema-milou.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.