Υλικά για τη σαλάτα:
- μαρούλι, χονδροκομμένο
- σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1/2 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
- 1 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο (προαιρετικά)
- 1/2 αβοκάντο
- 1 κ.σ nutritional yeast
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- αλάτι,πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προαιρετικά)
- ελάχιστο νερό
- Τοποθετείτε τα κομμένα λαχανικά της σαλάτας σε μια σαλατιέρα ή βαθύ πιάτο.
- Προσθέτετε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μούλτι και τα πολτοποιήτε.
- Προσθέτετε τη σάλτσα επάνω απο τη σαλάτα και εαν θέλετε ανακατεύετε καλά ή γαρνίρετε με τριμμένο λιναρόσπορο.
Συμβουλές:
~ Amara- Εαν θέλετε τη σάλτσα πιο λεπτόρευστη τότε προσθέτετε περισσότερο νερό στο μούλτι, εαν τη θέλετε πιο παχύρευστη μόνο ελάχιστο περίπου 2 κ.σ.
- Αντί για μούλτι μπορείτε να το λιώσετε με ένα πιρούνι αλλά τότε δε θα γίνει τόσο λεία και θα έχει μικρά κομματάκια αβοκάντου μέσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.