Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

Σαλάτα με σάλτσα αβοκάντου

Υλικά για τη σαλάτα: 
  • μαρούλι, χονδροκομμένο
  • σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
  • 1 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο (προαιρετικά)
Υλικά για τη σάλτσα
  • 1/2 αβοκάντο
  • 1 κ.σ nutritional yeast
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • αλάτι,πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προαιρετικά)
  • ελάχιστο νερό
 Παρασκευή:
  1. Τοποθετείτε τα κομμένα λαχανικά της σαλάτας σε μια σαλατιέρα ή βαθύ πιάτο.
  2. Προσθέτετε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μούλτι και τα πολτοποιήτε.
  3. Προσθέτετε τη σάλτσα επάνω απο τη σαλάτα και εαν θέλετε ανακατεύετε καλά ή γαρνίρετε με τριμμένο λιναρόσπορο.
Συμβουλές:

  • Εαν θέλετε τη σάλτσα πιο λεπτόρευστη τότε προσθέτετε περισσότερο νερό στο μούλτι, εαν τη θέλετε πιο παχύρευστη μόνο ελάχιστο περίπου 2 κ.σ.
  • Αντί για μούλτι μπορείτε να το λιώσετε με ένα πιρούνι αλλά τότε δε θα γίνει τόσο λεία και θα έχει μικρά κομματάκια αβοκάντου μέσα.
~ Amara

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.