Υλικά:
- 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
- 4 μεγάλες ντομάτες, ξεφλουδισμένες,ψιλοκομμένες, χωρίς σπόρους και υγρά
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδεςσκόρδο
- 1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο και επιπλέον για το γαρνίρισμα
- 10 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο
- Ζεσταίνετε δυο κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε τις ντομάτες, αλατοπίπερο και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βασιλικό και τις ελιές και ανακατεύετε καλά.
- Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά 2΄ λιγότερο από ότι υποδεικνύουν οι οδηγίες στη συσκευασία τους και τα στραγγίζετε.
- Τα ανακατεύετε με τη σάλτσα ντομάτας.
- Στρώνετε σε πυρίμαχο σκεύος αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο και προσθέτετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους.
- Κλείνετε το χαρτί και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 10΄.
- Ανοίγετε προσεκτικά το χαρτί πασπαλίζετε με λίγο ακόμη βασιλικό και σερβίρετε.
Συμβουλές:
http://www.icookgreek.com/- Μη τα παραβράσετε διότι θα ψηθούν και στο φούρνο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.