Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

Σπαγγέτι με φρέσκες ντομάτες και ελιές στο φούρνο

Υλικά: 

  • 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
  • 4 μεγάλες ντομάτες, ξεφλουδισμένες,ψιλοκομμένες, χωρίς σπόρους και υγρά
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδεςσκόρδο
  • 1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο και επιπλέον για το γαρνίρισμα
  • 10 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο
Παρασκευή:
  1. Ζεσταίνετε δυο κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. 
  2. Προσθέτετε τις ντομάτες, αλατοπίπερο και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. 
  3. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βασιλικό και τις ελιές και ανακατεύετε καλά.
  4. Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά 2΄ λιγότερο από ότι υποδεικνύουν οι οδηγίες στη συσκευασία τους και τα στραγγίζετε. 
  5. Τα ανακατεύετε με τη σάλτσα ντομάτας.
  6. Στρώνετε σε πυρίμαχο σκεύος αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο και προσθέτετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους. 
  7. Κλείνετε το χαρτί και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 10΄. 
  8. Ανοίγετε προσεκτικά το χαρτί πασπαλίζετε με λίγο ακόμη βασιλικό και σερβίρετε. 

Συμβουλές: 
  • Μη τα παραβράσετε διότι θα ψηθούν και στο φούρνο
http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.