Υλικά:
- 4 μεγάλα κόκκινα μήλα
- 250 gr ζάχαρη λευκή
- 200 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 120 gr φυτική μαργαρίνη παγωμένη κατευθείαν απο το ψυγείο
- Ξεφλουδίζουμε τα μήλα μας τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στα 4.
- Κατόπιν τα κόβουμε μικρά κομματάκια (κάθε φέτα σε 4 κομμάτια) και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με λίγο ζάχαρη να βράσουνε σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα περίπου.
- Κάθε τόσο ανακατεύουμε με μία ΞΥΛΙΝΗ κουτάλα και ελέγχουμε μην καούν. Θέλουμε απλά να βράσουνε όχι να γίνουν πουρές και αφού βράσουν τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ πυρέξ (για σουφλέ)και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 150 βαθμούς.
- Σε ένα βαθύ μπώλ ρίχνουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το χέρι.
- Στη συνέχεια κόβουμε τη μαργαρίνη έτσι όπως είναι παγωμένη σε κύβους και τη ρίχνουμε στο μπώλ και ζυμώνουμε με τις άκρες των δακτύλων μας έτσι ώστε να γίνει μια "ψιχουλιαστή" ζύμη.
- Στη συνέχεια καλύπτουμε το πυρέξ μας με τη ζύμη χωρίς να την πιέσουμε.
- Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να δούμε την επιφάνεια της ζύμης μας να πέρνει ένα γλυκό χρυσό-μελί χρώμα..
Συμβουλές:
http://www.sintagespareas.gr/sintages/milopita-me-psixouliasti-zimi-apple-crumble.html- Η μαργαρίνη ΠΡΕΠΕΙ να είναι κρύα!! Ο λόγος που πρέπει να είναι κρύο είναι για να μην γίνει ένα με το αλεύρι.
- Μπορείτε να κάνετε μια μπάλα με τη ζύμη, να τη βάλετε στο ψυγείο να παγώσει και μετά να τη τρίψετε στον χονδρό τρίφτη, έτσι τα τρίμματα θα βγουν πιο όμορφα αλλά το ίδιο νόστιμα, εαν θέλετε τη μισή μπορείτε να τη πατήσετε στο πάτο του ταψιού για να γίνει βάση και την άλλη μισή απο επάνω σε θρύψαλα.
- Μπορείτε να κάνετε παραλλαγές με τα φρούτα και να προσθέσετε αχλάδι, ή φρούτα του δάσους ή ακόμα να προσθέσετε και σταφίδες ή αμύγδαλα.
- Η Apple Crumble ταιριάζει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ με παγωτό βανίλια ή με άνθος αραβοσίτου.
- Επίσης, εάν έχετε κοντά σας ή γνωρίζετε που υπάρχει υπεραγορά με ξένα προϊόντα (κυρίως βρετανικά) αγοράστε την Bird's Custard η οποία είναι πανεύκολη στην προετοιμασία της και είναι ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ γευστικός συνδιασμός με το γλυκό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.