Υλικά:
Παρασκευή:
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 3 κρεμμύδια τριμμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 1 κ.γ. κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 600 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 1 πρέζα ζάχαρη
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή:
- Από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό, μαζί με τη σόδα. Την επομένη, τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε στο μίξερ.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
- Πλάθουμε με το μείγμα μακρόστενα σουτζουκάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά.
- Τα τηγανίζουμε για 4΄.
- Εν τω μεταξύ σε κατσαρόλα φαρδιά βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τη βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10΄.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ήδη τηγανισμένα σουτζουκάκια και τ’ αφήνουμε να πάρουν μόνο μια βράση.
- Σερβίρουμε το φαγητό με ρύζι και με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Συμβουλές:
- Μη τα παραβράσετε γιατί μπορεί να διαλυθούν.
- Στραγγίξτε τα καλά πριν τα πλάσετε, εαν χρειαστεί προσθέστε λίγη τριμμένη φρυγανιά ή νιφάδες βρώμης για να σφίξει η ζύμη.
http://www.argiro.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.