Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

Σουτζουκάκια από ρεβίθι με σάλτσα τομάτας

Υλικά:

  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 3 κρεμμύδια τριμμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 600 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Παρασκευή:

  1. Από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό, μαζί με τη σόδα. Την επομένη, τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε στο μίξερ.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
  3. Πλάθουμε με το μείγμα μακρόστενα σουτζουκάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά. 
  4. Τα τηγανίζουμε για 4΄.
  5. Εν τω μεταξύ σε κατσαρόλα φαρδιά βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τη βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10΄. 
  6. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ήδη τηγανισμένα σουτζουκάκια και τ’ αφήνουμε να πάρουν μόνο μια βράση.
  7. Σερβίρουμε το φαγητό με ρύζι και με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Συμβουλές:
  • Μη τα παραβράσετε γιατί μπορεί να διαλυθούν.
  • Στραγγίξτε τα καλά πριν τα πλάσετε, εαν χρειαστεί προσθέστε λίγη τριμμένη φρυγανιά ή νιφάδες βρώμης για να σφίξει η ζύμη.

http://www.argiro.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.