Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

Αγκινάρες βραστές

Υλικά: 

  • 8 αγκινάρες
  • 2 λεμόνια μικρά
  • αλάτι
Εκτέλεση συνταγής:
  1. Κόβουμε ολόκληρο το κοτσάνι από την αγκινάρα.
  2. Εάν είναι τρυφερό αφήνουμε 2-3 δάχτυλα.
  3. Αφαιρούμε όλα τα πράσινα φύλλα και την κόβουμε στην μέση.
  4. Βγάζουμε από το κέντρο της αγκινάρας το χνούδι.
  5. Βράζουμε για 45 λεπτά τις αγκινάρες σε κατσαρόλα με τον χυμό των λεμονιών και αρκετό νερό ώστε να τις καλύπτει τελείως .

Συμβουλές:
Οι "παλιοί" έβαζαν ένα πιάτο από πάνω από τις αγκινάρες για να τις κρατάει στον πάτο τις κατσαρόλας ώστε να είναι πάντα σκεπασμένες από νερό.
http://www.sidages.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.