Υλικά:
- 400 γρ. μπισκότα κανέλας
- 1/2 κούπα σπορέλαιο (ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο κ.α.)
- 1/2 κούπα νερό ή φυτικό γάλα (βρώμης ή ρυζιού ή σόγιας κ.α.)
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- Πολτοποιείτε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Προσθέτε το αλάτι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε.
- Τώρα προσθέστε το σπορέλαιο και το νερό σταδιακά και συνεχίζετε μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
- Απολαύστε το.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι λάδι θέλετε αλλά καλλύτερα όχι ελιάς, γιατί έχει βαριά γεύση.
- Εαν δείτε ότι το θέλετε πιο παχύρευστο ελαττώστε το νερό ή το λάδι, ή αντί για λάδι βάλτε λιωμένη μαργαρίνη ή λάδι καρύδας.
- Διατηρείται σε αεροστεγές βάζο στο ψυγείο.
- Εαν θέλετε να έχει κομματάκια μπορείτε να προσθέσετε σπασμένα μπισκότα στο τέλος μέσα και να τα ανακατέψετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.