Υλικά:
- 12 ψωμί του τοστ
- 3 μικρά μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
- 2 κ.σ φυτική μαργαρίνη ή λάδι καρύδας
- 4 κ.σ ζάχαρη
- Λίγη κανέλα
- Λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
- Λίγη μαργαρίνη για άλειμμα
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το μαργαρίνη προσθέτουμε τα μήλα και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά
- Προσθέτουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη
- Αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε κανέλα και γαρύφαλλο και αφήνουμε στην άκρη
- Κόβουμε την κόρα από το ψωμί του τοστ, ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε φέτα να λεπτύνει, βάζουμε λίγη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό
- Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ένα ταψάκι, τα αλείφουμε με λίγο λιωμένο μαργαρίνη και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
- Βάζουμε τα μηλοπιτάκια σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
Συμβουλές:
http://www.eimaimama.gr/2014/03/eukola-milopitakia-me-psomi-tou-tostt.html- Μπορείτε να δοκιμάσετε και άλλα φρούτα εκτός απο μήλο, όπως αχλάδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.