Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

Σουτζουκάκια σόγιας με σάλτσα τομάτας

Υλικά:
  • 1 ½ κούπα Κιμά σόγιας
  • 200 γραμ. φρυγανιά
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 4 κούπες νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
  • 1 καρότο
  • ½ κούπα ψιλοκομμένο δυόσμο και μαϊντανό
  • Λίγο σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κούπες συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τον κύβο, την σόγια και βράζουμε για 10 λεπτά. 
  2. Κατεβάζουμε και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά και μετά σουρώνουμε, ξεπλένουμε καλά και στύβουμε πολύ καλά να φύγουν τα περισσότερα υγρά από την σόγια.
  3. Αλέθουμε καλά την πατάτα, τα καρότα, τα κρεμμύδια και στύβουμε να φύγουν τα υγρά.
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε την σόγια , τα αλεσμένα υλικά καθώς και τον δυόσμο με τον μαϊντανό, το σκόρδο, την κέτσαπ, την φρυγανιά, το λάδι και αρκετό αλάτι και πιπέρι.
  5. Ανακατεύουμε πολύ καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο.
  6. Πριν τα πλάσουμε τα ζυμώνουμε ακόμα λίγο, πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα και ψήνουμε ή τηγανίζουμε.
  7. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, το σκόρδο, το κόκκινο κρασί και την ζάχαρη. 
  8. Αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις και ρίχνουμε και τα σουτζουκάκια.
  9. Τα αφήνουμε να πάρουν μονάχα ακόμα μια βράση και κατεβάζουμε από το μάτι γιατί αλλιώς θα διαλυθούν.
http://syntagoula.wordpress.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.