Υλικά:
http://syntagoula.wordpress.com - 1 ½ κούπα Κιμά σόγιας
- 200 γραμ. φρυγανιά
- 1 μεγάλη πατάτα
- 4 κούπες νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
- 1 καρότο
- ½ κούπα ψιλοκομμένο δυόσμο και μαϊντανό
- Λίγο σκόρδο σε σκόνη
- 2 κ.σ. κέτσαπ
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κούπες συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. κόκκινο κρασί
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τον κύβο, την σόγια και βράζουμε για 10 λεπτά.
- Κατεβάζουμε και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά και μετά σουρώνουμε, ξεπλένουμε καλά και στύβουμε πολύ καλά να φύγουν τα περισσότερα υγρά από την σόγια.
- Αλέθουμε καλά την πατάτα, τα καρότα, τα κρεμμύδια και στύβουμε να φύγουν τα υγρά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την σόγια , τα αλεσμένα υλικά καθώς και τον δυόσμο με τον μαϊντανό, το σκόρδο, την κέτσαπ, την φρυγανιά, το λάδι και αρκετό αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο.
- Πριν τα πλάσουμε τα ζυμώνουμε ακόμα λίγο, πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα και ψήνουμε ή τηγανίζουμε.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, το σκόρδο, το κόκκινο κρασί και την ζάχαρη.
- Αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις και ρίχνουμε και τα σουτζουκάκια.
- Τα αφήνουμε να πάρουν μονάχα ακόμα μια βράση και κατεβάζουμε από το μάτι γιατί αλλιώς θα διαλυθούν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.