Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

Κινόα με χυμό μήλου και σταφίδες

Υλικά:
  • 1 κούπα κινόα
  • 2 κούπες νερό
  • 2 κούπες χυμό μήλου
  • 1 κούπα σταφίδες
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • αλάτι για τη γεύση
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

    Υλικά για το σερβίρισμα:
  • Σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)
  • Μούρα ή αποξηραμένα φρούτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
  1. Τοποθετήστε το κινόα σε ένα σουρωτήρι και ξεπλύνετε με άφθονο νερό. 
  2. Αφήστε να στραγγίξει, στη συνέχεια, τοποθετήστε το κινόα με νερό μέχρι να καλυφθεί. 
  3. Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά. 
  4. Καλύψτε τη κατσαρόλα με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι όλο το νερό απορροφηθεί για 15 περίπου.
  5. Στη συνέχεια προσθέστε το χυμό μήλου, σταφίδες, χυμό λεμονιού, την κανέλα και το αλάτι. 
  6. Καλύψτε τη κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν για άλλα 15 λεπτά. 
  7. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και σερβίρετε ζεστό ραντίζοντας με σιρόπι αγαύης και μούρα.

http://allrecipes.com/video/2661/quinoa-pudding/detail.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.