Υλικά:
http://noexcus.blogspot.gr/2012/06/blog-post_19.html- 4 παντζάρια μέτρια
- 4 ξερά κρεμμύδια μέτρια
- Λίγες σταγόνες ξίδι μπαλσάμικο
- Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
- 250 gr. μαυρομάτικα φασόλια (ή ανάμεικτα όσπρια: φακές, ρεβίθια κ.λπ.)
- 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Πλένουμε τα παντζάρια και αφαιρούμε τα φύλλα τους.
- Χρειαζόμαστε δύο κομμάτια αλουμινόχαρτο. Τα βάζουμε σταυρωτά, το ένα πάνω στο άλλο.
- Τοποθετούμε επάνω τα παντζάρια με τη φλούδα τους, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ξίδι.
- Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο σαν πακέτο και το τοποθετούμε σε λαμαρίνα.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε και αυτά σε διπλό αλουμινόχαρτο, ραντίζοντας με λάδι και ξίδι.
- Κλείνουμε το πακέτο και το τοποθετούμε στη λαμαρίνα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα. Ελέγχουμε με τη λάμα του μαχαιριού εάν έχουν ψηθεί.
- Στο μεταξύ βράζουμε τα μαυρομάτικα, να μαλακώσουν.
- Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
- Όταν ψηθούν τα λαχανικά, ανοίγουμε με προσοχή το αλουμινόχαρτο γιατί καίει ο ατμός.
- Καθαρίζουμε τα παντζάρια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα τοποθετούμε σε σαλατιέρα.
- Κόβουμε και τα κρεμμύδια σε ροδέλες (δαχτυλίδια), αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε με τα υγρά των ψημένων κρεμμυδιών.
- Προσθέτουμε τα βρασμένα όσπρια και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σος και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Τη σερβίρουμε με αμυγδαλοτύρι ή άλλο φυτικό τυρί και φρυγανισμένη μπαγκέτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.