Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Σαλάτα πιπεριάς Φλωρίνης

Υλικά:
  • 6 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
 Παρασκευή:
  1. Βάζουμε τις πιπεριές ολόκληρες στο φούρνο και τις ψήνουμε στους 200 C μέχρι να εμφανίσουν φουσκάλες στη φλούδα και να αρχίσει να μαυρίζει.
  2. Τις βγάζουμε σε μπολ και το σκεπάζουμε καλά. 
  3. Τις αφήνουμε για 10΄ να ιδρώσουν (έτσι ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα). 
  4. Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το κοτσάνι, τους σπόρους και τις ίνες τους και τις κόβουμε σε λωρίδες.
  5. Βάζουμε τις πιπεριές σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και τις σερβίρουμε σαν σαλάτα ή πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.

Συμβουλές:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμες εαν βαριέστε να τις ψήσετε αλλά οι φρέσκες δε συγκρίνονται φυσικά.
http://www.argiro.gr πιπέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.