Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Κριθαράκι με σάλτσα τομάτας



Υλικά για 4 μερίδες:
  • 1/2 πακέτο κριθαράκι 
  • 3 φρέσκιες ντομάτες ή μία κονσέρβα τοματάκια 
  • 1 κ.σ. πολτό τομάτας
  • 1/2 κούπα λάδι 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 3 κούπες νερό 
  • αλάτι και πιπέρι 
  • 6 κ.σ. τριμμένο φυτικό τυρί Viofree 
Εκτέλεση:
  1. Τρίβετε στον τρίφτη τις ντομάτες αν έχετε φρέσκιες 
  2. Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει 
  3. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι 
  4. Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ 
  5. Αλατοπιπερώνετε 
  6. Προσθέτετε 1 κούπα νερό χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να πάρει μία δύο βράσεις 
  7. Αφού βράσει το μεταφέρετε σε ένα ταψί 
  8. Βράζετε 2 κούπες νερό και τα ρίχνετε στο ταψί 
  9. Αλατοπιπερώνετε 
  10. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο έως η σάλτσα να αρχίσει να βράσει 
  11. Ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε που και που να μην κολλήσει 
  12. Σερβίρεται με τριμμένο φυτικό τυρί της επιλογής σας
  http://www.yumyum.gr/apps/gr/recipe/kri8araki-me-saltsa-ntomata/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.