Υλικά για 4 μερίδες:
http://www.yumyum.gr/apps/gr/recipe/kri8araki-me-saltsa-ntomata/- 1/2 πακέτο κριθαράκι
- 3 φρέσκιες ντομάτες ή μία κονσέρβα τοματάκια
- 1 κ.σ. πολτό τομάτας
- 1/2 κούπα λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κούπες νερό
- αλάτι και πιπέρι
- 6 κ.σ. τριμμένο φυτικό τυρί Viofree
- Τρίβετε στον τρίφτη τις ντομάτες αν έχετε φρέσκιες
- Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
- Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
- Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ
- Αλατοπιπερώνετε
- Προσθέτετε 1 κούπα νερό χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να πάρει μία δύο βράσεις
- Αφού βράσει το μεταφέρετε σε ένα ταψί
- Βράζετε 2 κούπες νερό και τα ρίχνετε στο ταψί
- Αλατοπιπερώνετε
- Ψήνετε σε μέτριο φούρνο έως η σάλτσα να αρχίσει να βράσει
- Ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε που και που να μην κολλήσει
- Σερβίρεται με τριμμένο φυτικό τυρί της επιλογής σας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.