Υλικά:
- 4 πατάτες μεσαίου μεγέθους
- 1 κρεμμύδι
- 10 κ.σ. κοφτές ρεβιθάλευρο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- 1/2 κολοκύθι τριμμένο (προαιρετικά)
- 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους (προαιρετικά)
- 1/2 κ.γ. χρυσόριζα σε σκόνη (προαιρετικά)
- Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το κολοκύθι (αν το χρησιμοποιήσουμε) και τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά στο τηγάνι με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε και διαλύουμε σε μπωλ με λίγο νερό το ρεβυθάλευρο, έτσι ώστε να αποκτήσει υφή παχύρευστου χυλού.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και χτυπάμε καλά, για να μην υπάρχουν σβώλοι.
- Όταν είναι έτοιμο το μείγμα με τις πατάτες το αδειάζουμε από το τηγάνι σε μπωλ, για να μπορέσουμε να πετάξουμε το λάδι που περισσεύει.
- Προσθέτουμε το ρεβυθάλευρο που έχουμε διαλύσει στο νερό και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και φροντίζουμε να πάει παντού.
- Ρίχνουμε το μείγμα μας σε μια σχετικά λεπτή στρώση, για να μπορέσει να τηγανιστεί σωστά μέχρι το κέντρο της η ομελέτα.
- Ανακατεύουμε συνέχεια απαλά για να μην κολλήσει.
- Μετά μερικά λεπτά, αναποδογυρίζουμε την ομελέτα με την βοήθεια πιατέλας.
Συμβουλές:
http://juanitalaquejica.blogspot.com/2013/02/tortilla-de-patata-vegana.html- Καλό είναι να την αναποδογυρίσουμε μερικές φορές, ώστε και να μην κολλήσει και να ψηθεί καλά.
- Πριν την σερβίρουμε, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να σφίξει κάπως και να μην διαλυθεί στο κόψιμο.
- Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε το τριμμένο κολοκύθι ωμό μαζί με το ρεβυθάλευρο και το νερό, αντί να το τηγανίσουμε στην αρχή με τις πατάτες.
- Επίσης, θα μπορούσαμε στο ίδιο στάδιο να προσθέσουμε μια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια και ψιλοκομμένο μαϊντανό, για να εμπλουτίσουμε την γεύση της ομελέτας και να την κάνουμε να δείχνει πιο όμορφη.
- Εάν βάλετε και κολοκυθάκια και τομάτες και γενικά άλλα λαχανικά με μεγαλη περιεκτικότητα σε νερό τότε αυξήστε το ρεβιθάλευρο!
- Σε περίπτωση προβλήματος υψηλής χοληστερίνης, θα μπορούσαμε να ψήσουμε στο φούρνο τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε αντικολλητικό χαρτί, ώστε να μην απορροφήσουν πολύ λάδι. Στη συνέχεια, ακολουθούμε τις παραπάνω οδηγίες της συνταγής.
- Αλεύρι ρεβιθιού θα βρείτε στα καταστήματα με βιολογικά προιόντα ή μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας αλέθοντας μαλακά στραγάλια (Τη συνταγή θα τη βρείτε στην ενότητα DIY στην αρχική σελίδα των Γελαστών Ζωακιών)
- Η διαδικασία του μαγειρέματος της ομελέτας χωρίς αυγά είναι ίδια με αυτήν της ζωικής, με την διαφορά ότι αντικαθιστούμε κάθε αυγό με 1 κ.σ. ρεβυθάλευρο διαλυμένο σε νερό.
- Χρυσόριζα είναι το όνομα του curcuma στα ελληνικά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.