Υλικά:
1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια.
2. Βάζουμε τα μήλα με την ζάχαρη, το λάδι, το κονιάκ και τις σταφίδες σε χαμηλή φωτιά σε μια κατσαρόλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (τα μήλα δεν πρέπει να ψηθούν).
3. Οταν λιώσει η ζάχαρη αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
4. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλο, το αλάτι, την βανίλια και την καρυδόψυχα.
5. Ρίχνουμε αυτό το μίγμα μέσα στην κατσαρόλα με τα μήλα. Ανακατεύουμε καλά.
6. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί (Νο 30) και ρίχνουμε το μίγμα μας.
7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40' περίπου.
- 5 μήλα
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 3 κούπες αλεύρι φαρίνα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1/2 κούπα σταφίδα
- 1/2 κούπα καρυδόψυχα
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
- 1 βανίλια
1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια.
2. Βάζουμε τα μήλα με την ζάχαρη, το λάδι, το κονιάκ και τις σταφίδες σε χαμηλή φωτιά σε μια κατσαρόλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (τα μήλα δεν πρέπει να ψηθούν).
3. Οταν λιώσει η ζάχαρη αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
4. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλο, το αλάτι, την βανίλια και την καρυδόψυχα.
5. Ρίχνουμε αυτό το μίγμα μέσα στην κατσαρόλα με τα μήλα. Ανακατεύουμε καλά.
6. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί (Νο 30) και ρίχνουμε το μίγμα μας.
7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40' περίπου.
Συμβουλές:
Αντί για καρύδια μπορείτε να βάλετε μπραζιλ νατς ή άλλους ξηρούς καρπούς
http://androutsou.wordpress.com Αντί για καρύδια μπορείτε να βάλετε μπραζιλ νατς ή άλλους ξηρούς καρπούς
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.