Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Σουτζουκάκια απο σόγια και πατάτα στο φούρνο


Υλικά:
  • 1 κούπα κιμά σόγιας
  • 3 παξιμάδια βρεγμένα
  • 4 κ.σ. λάδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο περασμένες από την πρέσα
  • 1 κ.γ. ξερό δυόσμο ή φρέσκο
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι μαύρο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. τσίλι
  • κέτσαπ
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • αλάτι
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • λάδι για το ταψί
Υλικά για τη σάλτσα:
  • χυμό ντομάτας
  • λίγο νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 πρέζα ζάχαρη
Παρασκευή:
  1. Μουλιάστε τη σόγια για 10 λεπτά σε 3 κούπες καυτό νερό, στραγγίστε την και στίψτε την σφιχτά να φύγουν τα περισσότερα υγρά.
  2. Ανακατέψτε με τα επόμενα 12 υλικά, ώστε να γίνει η ζύμη για τα σουτζουκάκια. 
  3. Προσθέστε αλάτι κατά βούληση και το αλεύρι με προσοχή, να μην πέσει πολύ.
  4. Πλάστε τα σουτζουκάκια, βάλτε τα στο λαδωμένο ταψί μαζί με τις πατάτες κομμένες, και περιχύστε τα με ντοματο
    χυμό και μισό περίπου φλυτζάνι νερό. 
  5. Ρίξτε λίγο αλατοπίπερο, ρίγανη και ελάχιστη ζάχαρη, και ψήστε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς.
 http://www.sintagespareas.gr/sintages/soutzoukakia-sogias-me-patates-sto-fourno.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.