Υλικά:
- 750 γρ. λαχανικά άσπρα και τρυφερά (γογγύλια, πατάτες, κουνουπίδι, σελινόριζα)
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 λίτρο καυτός ζωμός λαχανικών
- ½ κούπα κρασί
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 2 κ.σ. ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά (κόλιανδρος, μαϊντανός άνηθος ή θυμάρι)
- χοντροτριμμένο πιπέρι για το πασπάλισμα
- Κόβετε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια ή μπουκετάκια ή φετάκια.
- Τα βράζετε σε άφθονο ζεστό νερό για 10' και τα αφήνετε να στραγγίσουν.
- Ζεσταίνετε σε αντικολλητική κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε τα βρασμένα λαχανικά για λίγο.
- Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2'.
- Ρίχνετε το ζωμό λαχανικών, το κρασί, αλατοπίπερο και βράζετε το φάγητο για 30' περίπου σε σιγανή φωτιά.
- Αποσύρετε τη σούπα από την εστία και την αφήνετε να κρυώσει λίγο.
- Την πολτοποιείτε στο μπλέντερ και τη ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα.
- Κατόπιν προσθέτετε το ταχίνι και τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα.
- Ξαναβράζετε τη σούπα για λίγο σε σιγάνη φωτιά, όση ώρα χρειάζεται για να δέσει και την ανακατεύετε.
- Γαρνίρετε με χοντροτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε σε μπολ.
Συμβουλές:
Για να μη σας κόψει το ταχίνι μπορείτε να το προσθέσετε σταδιακά όπως στο ταχινολέμονο, ή να το προσθέσετε και αυτό μέσα στο μπλέντερ.
http://www.icookgreek.com/Για να μη σας κόψει το ταχίνι μπορείτε να το προσθέσετε σταδιακά όπως στο ταχινολέμονο, ή να το προσθέσετε και αυτό μέσα στο μπλέντερ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.