Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Σούπα με λευκά λαχανικά και ταχίνι

Υλικά:
  • 750 γρ. λαχανικά άσπρα και τρυφερά (γογγύλια, πατάτες, κουνουπίδι, σελινόριζα)
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 λίτρο καυτός ζωμός λαχανικών
  • ½ κούπα κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά (κόλιανδρος, μαϊντανός άνηθος ή θυμάρι)
  • χοντροτριμμένο πιπέρι για το πασπάλισμα
Παρασκευή:
  1. Κόβετε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια ή μπουκετάκια ή φετάκια. 
  2. Τα βράζετε σε άφθονο ζεστό νερό για 10' και τα αφήνετε να στραγγίσουν. 
  3. Ζεσταίνετε σε αντικολλητική κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε τα βρασμένα λαχανικά για λίγο. 
  4. Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2'. 
  5. Ρίχνετε το ζωμό λαχανικών, το κρασί, αλατοπίπερο και βράζετε το φάγητο για 30' περίπου σε σιγανή φωτιά. 
  6. Αποσύρετε τη σούπα από την εστία και την αφήνετε να κρυώσει λίγο. 
  7. Την πολτοποιείτε στο μπλέντερ και τη ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα. 
  8. Κατόπιν προσθέτετε το ταχίνι και τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα. 
  9. Ξαναβράζετε τη σούπα για λίγο σε σιγάνη φωτιά, όση ώρα χρειάζεται για να δέσει και την ανακατεύετε. 
  10. Γαρνίρετε με χοντροτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε σε μπολ.

Συμβουλές:
Για να μη σας κόψει το ταχίνι μπορείτε να το προσθέσετε σταδιακά όπως στο ταχινολέμονο, ή να το προσθέσετε και αυτό μέσα στο μπλέντερ.
http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.