Υλικά:
http://www.tlife.gr/RecipeView/FN/0-135-2062.html- 400 γρ. Μακεδονικό Χαλβά με γεύση βανίλια
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ. στυμμένο χυμό πορτοκάλι
- 100 γρ. μαύρη ή λευκή ζάχαρη
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κούπα καρύδια τριμμένα
- Λίγη κανέλα σε σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)
- Κόψε το Μακεδονικό Χαλβά σε κυβάκια και πρόσθεσε το λάδι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
- Χτύπησε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Πρόσθεσε το πορτοκάλι και την κανέλα και συνέχισε το χτύπημα για μερικά ακόμη λεπτά.
- Συμπλήρωσε σιγά, σιγά το αλεύρι για να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Χτύπησε με το μίξερ μέχρι να πάρεις ένα ομοιόμορφο παχύρρευστο μείγμα.
- Βάλε στο μπολ και τα καρύδια και ανακάτεψε με μια σπάτουλα για να πάνε παντού.
- Βουτύρωσε ελαφρά μια φόρμα για κέικ και ρίξε σε αυτήν το μείγμα.
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C για 50' λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.