Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

Κέϊκ με ταχινένιο χαλβά και καρύδια




Υλικά: 
  • 400 γρ. Μακεδονικό Χαλβά με γεύση βανίλια
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. στυμμένο χυμό πορτοκάλι
  • 100 γρ. μαύρη ή λευκή ζάχαρη
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα καρύδια τριμμένα
  • Λίγη κανέλα σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)
Παρασκευή
  1. Κόψε το Μακεδονικό Χαλβά σε κυβάκια και πρόσθεσε το λάδι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. 
  2. Χτύπησε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Πρόσθεσε το πορτοκάλι και την κανέλα και συνέχισε το χτύπημα για μερικά ακόμη λεπτά.
  4. Συμπλήρωσε σιγά, σιγά το αλεύρι για να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. 
  5. Χτύπησε με το μίξερ μέχρι να πάρεις ένα ομοιόμορφο παχύρρευστο μείγμα. 
  6. Βάλε στο μπολ και τα καρύδια και ανακάτεψε με μια σπάτουλα για να πάνε παντού.
  7. Βουτύρωσε ελαφρά μια φόρμα για κέικ και ρίξε σε αυτήν το μείγμα. 
  8. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C για 50' λεπτά περίπου.
 http://www.tlife.gr/RecipeView/FN/0-135-2062.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.