Υλικά:
http://www.tlife.gr/RecipeView/FN/0-135-2050.html- 450 γρ Μακεδονικό Χαλβά με γεύση βανίλια
- 500 γρ κρέμα φυτικού γάλακτος χτυπημένη (πχ. ρυζιού ή καρύδας)
- ½ κ.γ. ρούμι
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ ή digestive
- 100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
- ½ κούπα καρύδια χοντροσπασμένα
- Γλυκό κουταλιού για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- Βάλε το Μακεδονικό Χαλβά στο μπλέντερ και χτύπησε μέχρι να γίνει κρέμα.
- Πρόσθεσε και το ρούμι για λίγο έξτρα άρωμα
- Σε άλλο μπολ, χτύπησε τη φυτική κρέμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί, και πρόσθεσέ την στο μπολ με το χαλβά, ανακατεύοντας απαλά για να σχηματιστεί μια βελούδινη, ομοιόμορφη κρέμα.
- Βάλε τα μπισκότα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και τρίψε μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Ανάμειξε με τα καρύδια και άπλωσε το μείγμα στη βάση του ταψιού που θα φτιάξεις το γλυκό (επίλεξε ένα ταψί γύρω στα 20 εκατοστά, κατά προτίμηση με αποσπώμενα τοιχώματα).
- Λιώσε τη μαργαρίνη και ρίξ' τη στο μείγμα του μπισκότου, ανακατεύοντας με ένα κουταλάκι για να νοτίσει και πιέζοντας, παράλληλα, στη βάση του ταψιού για να σχηματιστεί ένα ισοπαχές στρώμα.
- Ρίξε την κρέμα πάνω από τη βάση με το μπισκότο και άπλωσε ομοιόμορφα.
- Άφησε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες και ξεφόρμαρε.
- Αν θέλεις, μπορείς να σερβίρεις με λίγο γλυκό του κουταλιού.
... το έφτιαξα κι αυτό! Σούπερ στη γεύση, σούπερ στην ευκολία, σούπερ στην εμφάνιση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜικρή συμβουλή: Ο χαλβάς, καλήτερα να είναι επώνυμος-καλός ποιοτικά, γιατί εγω χρησιμοποίησα χαλβά με την με τη φίρμα του ΑΒ και δεν έγινε κρέμα, οπότε το μίγμα σβόλιασε ελαφρώς!
Εκπλητκικό γλυκάκι, το συνηστώ! :)
Χαίρομαι που σου άρεσε Ανώνυμε. :)
ΔιαγραφήΕυχαριστώ για τη συμβουλή, ίσως ήθελε καλλύτερο χτύπημα.
Τι κρέμα γάλακτος χρησιμοποίησες;