Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Τούρτα με μους ταχινένιου χαλβά

Υλικά:
  • 450 γρ Μακεδονικό Χαλβά με γεύση βανίλια
  • 500 γρ κρέμα φυτικού γάλακτος χτυπημένη (πχ. ρυζιού ή καρύδας)
  • ½ κ.γ. ρούμι
Για τη βάση:
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ ή digestive
  • 100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • ½ κούπα καρύδια χοντροσπασμένα
  • Γλυκό κουταλιού για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Βάλε το Μακεδονικό Χαλβά στο μπλέντερ και χτύπησε μέχρι να γίνει κρέμα. 
  2. Πρόσθεσε και το ρούμι για λίγο έξτρα άρωμα
  3. Σε άλλο μπολ, χτύπησε τη φυτική κρέμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί, και πρόσθεσέ την στο μπολ με το χαλβά, ανακατεύοντας απαλά για να σχηματιστεί μια βελούδινη, ομοιόμορφη κρέμα.
  4. Βάλε τα μπισκότα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και τρίψε μέχρι να γίνουν σκόνη. 
  5. Ανάμειξε με τα καρύδια και άπλωσε το μείγμα στη βάση του ταψιού που θα φτιάξεις το γλυκό (επίλεξε ένα ταψί γύρω στα 20 εκατοστά, κατά προτίμηση με αποσπώμενα τοιχώματα).
  6. Λιώσε τη μαργαρίνη και ρίξ' τη στο μείγμα του μπισκότου, ανακατεύοντας με ένα κουταλάκι για να νοτίσει και πιέζοντας, παράλληλα, στη βάση του ταψιού για να σχηματιστεί ένα ισοπαχές στρώμα.
  7. Ρίξε την κρέμα πάνω από τη βάση με το μπισκότο και άπλωσε ομοιόμορφα. 
  8. Άφησε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες και ξεφόρμαρε. 
  9. Αν θέλεις, μπορείς να σερβίρεις με λίγο γλυκό του κουταλιού.
 http://www.tlife.gr/RecipeView/FN/0-135-2050.html

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/3/14, 2:28 μ.μ.

    ... το έφτιαξα κι αυτό! Σούπερ στη γεύση, σούπερ στην ευκολία, σούπερ στην εμφάνιση!
    Μικρή συμβουλή: Ο χαλβάς, καλήτερα να είναι επώνυμος-καλός ποιοτικά, γιατί εγω χρησιμοποίησα χαλβά με την με τη φίρμα του ΑΒ και δεν έγινε κρέμα, οπότε το μίγμα σβόλιασε ελαφρώς!
    Εκπλητκικό γλυκάκι, το συνηστώ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Ανώνυμε. :)
      Ευχαριστώ για τη συμβουλή, ίσως ήθελε καλλύτερο χτύπημα.
      Τι κρέμα γάλακτος χρησιμοποίησες;

      Διαγραφή

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.