Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014

Σοκολατένια κινόα με μπανάνα

Υλικά:
  • 1 κούπα κινόα (εάν υπάρχει βιολογική, ακόμη καλύτερα)
  • 2 κούπες νερό
  • 2 μπανάνες (σε ροδέλες ή λιωμένες)
  • 1 1/2 κούπα γάλα σόγιας με σοκολάτα (εάν υπάρχει βιολογικό, ακόμη καλύτερα)
  • 2 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (ή σιρόπι αγαύης)
Εκτέλεση:

  1. Ρίχνουμε την κινόα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το νερό και βράζουμε ελαφρά για περίπου 5 λεπτά.
  2. Μόλις μείνει ελάχιστο νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά κάτω από το μισό, προσθέτουμε το γάλα σόγιας και ανακατεύουμε έως ότου απορροφηθεί το γάλα.
  3. Επειδή θέλουμε το κινόα να είναι μαλακό, εάν απαιτηθεί μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα γάλα.
  4. Αφαιρούμε το κινόα από τη φωτιά, ρίχνουμε και ανακατεύουμε τη σκόνη κακάο, το σιρόπι σφενδάμου, τις φέτες μπανάνας και σερβίρουμε.

* Αντί για μπανάνα μπορείτε να δοκιμάσετε άλλα φρούτα της αρεσκείας σας.
http://www.eyedoll.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.