Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

Ομελέτα με καλαμπόκι πράσο και πατάτα


Υλικά
  • 1 1/2 κούπα καλαμπόκι (κονσέρβα) 
  • 100 γρ. πράσο ψιλοκομμένο (1 μεσαίο)
  • 100 γρ. λευκό ξερό κρεμμύδι χονδροκομμένο (1 μεσαίο)
  • 90 γρ. πατάτα ψιλοτριμμένη (περίπου 1 μεσαία)
  • 60 γρ. πράσινο κρεμμυδάκι χονδροκομμένο (3 μεσαία περίπου)
  • 1 σκελίδα σκόρδο χονδροκομμένη
  • 100 ml ηλιέλαιον ή ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
  • 1 μικρό ματσάκι δυόσμο ή λίγα φύλλα βασιλικού (προαιρετικά)
Υλικά για το χυλό:
  • 1 κούπα νερό 
  • 15 κ.σ. ρεβιθάλευρο
  • 1 κ.γ. ροζ αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. χρυσόριζα σε σκόνη (curcuma)
Παρασκευή:

  1. Προετοιμάζουμε τα υλικά, τα πλένουμε και τα κόβουμε.                                                    
  2. Ρίχνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  3. Προσθέτουμε το καλαμπόκι,και το σωτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
  4. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα τηγανίζουμε και αυτά μέχρι να μείνουν περίπου μισά στο μέγεθος.
  5. Προετοιμάζουμε το χυλό, σε μιά κούπα νερό προσθέτουμε το ρεβιθάλευρο μαζί με το αλάτι και τη χρυσόριζα και ανακατεύουμε μέχρι να μην έχει σβώλους και να γίνει παχύρευστο.
  6. Ρίχνουμε τον χυλό στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.
  7. Αφήνουμε να τηγανηστεί για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
  8. Βάζουμε ένα μεγάλο πιάτο και αναποδογυρίζουμε την ομελέτα για να κοκκινήσει και απο την άλλη πλεύρα.
  9. Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη.                                                                                                                 


Συμβουλές:
  • Τη πατάτα τρίψτε τη στον ψιλό τρίφτη για να ψηθεί καλά.
  • Εαν θέλετε να τη κάνετε κόκκινη μπορείτε να προσθέσετε πελτέ τομάτας.
  • Εαν θέλετε να γίνει στραπατσάδα ανακατεύετε συνεχώς, απλά δε θα έχει τόσο εμφανίσιμη μορφή.
  • Για ρεβυθάλευρο χρησιμοποίησα αυτό
  • Για το νερό του χυλού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το υγρό απο το καλαμπόκι, εαν δε φτάνει για 1 κούπα συμπληρώστε με νερό.
~ Λαόνικος Τσάγκος
http://gelastazwakia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.