Υλικά:
- 1 1/2 κούπα καλαμπόκι (κονσέρβα)
- 100 γρ. πράσο ψιλοκομμένο (1 μεσαίο)
- 100 γρ. λευκό ξερό κρεμμύδι χονδροκομμένο (1 μεσαίο)
- 90 γρ. πατάτα ψιλοτριμμένη (περίπου 1 μεσαία)
- 60 γρ. πράσινο κρεμμυδάκι χονδροκομμένο (3 μεσαία περίπου)
- 1 σκελίδα σκόρδο χονδροκομμένη
- 100 ml ηλιέλαιον ή ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
- 1 μικρό ματσάκι δυόσμο ή λίγα φύλλα βασιλικού (προαιρετικά)
- 1 κούπα νερό
- 15 κ.σ. ρεβιθάλευρο
- 1 κ.γ. ροζ αλάτι
- 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.γ. χρυσόριζα σε σκόνη (curcuma)
- Προετοιμάζουμε τα υλικά, τα πλένουμε και τα κόβουμε.
- Ρίχνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε το καλαμπόκι,και το σωτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα τηγανίζουμε και αυτά μέχρι να μείνουν περίπου μισά στο μέγεθος.
- Προετοιμάζουμε το χυλό, σε μιά κούπα νερό προσθέτουμε το ρεβιθάλευρο μαζί με το αλάτι και τη χρυσόριζα και ανακατεύουμε μέχρι να μην έχει σβώλους και να γίνει παχύρευστο.
- Ρίχνουμε τον χυλό στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε να τηγανηστεί για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
- Βάζουμε ένα μεγάλο πιάτο και αναποδογυρίζουμε την ομελέτα για να κοκκινήσει και απο την άλλη πλεύρα.
- Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη.
Συμβουλές:
~ Λαόνικος Τσάγκος- Τη πατάτα τρίψτε τη στον ψιλό τρίφτη για να ψηθεί καλά.
- Εαν θέλετε να τη κάνετε κόκκινη μπορείτε να προσθέσετε πελτέ τομάτας.
- Εαν θέλετε να γίνει στραπατσάδα ανακατεύετε συνεχώς, απλά δε θα έχει τόσο εμφανίσιμη μορφή.
- Για ρεβυθάλευρο χρησιμοποίησα αυτό
- Για το νερό του χυλού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το υγρό απο το καλαμπόκι, εαν δε φτάνει για 1 κούπα συμπληρώστε με νερό.
http://gelastazwakia.blogspot.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.