Υλικά:
Παρασκευή:
- 500 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
- 350 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
- 200 γρ. Μακεδονικό Χαλβά βανίλια κομμένο σε μικρούς κύβους
- 100 γρ. Σπασμένα καρύδια
- φλούδα από ένα πορτοκάλι, ψιλοκομμένη και ζεματισμένη
- Αφαιρούμε τη φλούδα από το πορτοκάλι, τη ζεματάμε και την στεγνώνουμε προσεκτικά σε χαρτί κουζίνας.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και μετά τη δουλεύουμε πολύ καλά μαζί με το ταχίνι.
- Ψιλοκόβουμε τη φλούδα του πορτοκαλιού, την προσθέτουμε στο μείγμα μας και ανακατεύουμε.
- Σε μια φόρμα κορμού στρώνουμε μεμβράνη τροφίμων και απλώνουμε λίγο από το μείγμα μας.
- Προσθέτουμε κύβους χαλβά και λίγα καρύδια, προσθέτουμε και άλλο μείγμα σοκολάτας, πάλι χαλβά και καρύδια και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα της σοκολάτας.
- Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο για 12 ώρες.
- Όταν ο κορμός κρυώσει, τον κόβουμε σε φέτες.
Παρασκευή:
Συμβουλές:
- Αντί για καρύδια μπορείτε να βάλετε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.