Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014

Κορμός σοκολάτας με ταχίνι, χαλβά και πορτοκάλι

Υλικά:
  • 500 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
  • 350 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
  • 200 γρ. Μακεδονικό Χαλβά βανίλια κομμένο σε μικρούς κύβους 
  • 100 γρ. Σπασμένα καρύδια
  • φλούδα από ένα πορτοκάλι, ψιλοκομμένη και ζεματισμένη 
Εκτέλεση:

  1. Αφαιρούμε τη φλούδα από το πορτοκάλι, τη ζεματάμε και την στεγνώνουμε προσεκτικά σε χαρτί κουζίνας. 
  2. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και μετά τη δουλεύουμε πολύ καλά μαζί με το ταχίνι. 
  3. Ψιλοκόβουμε τη φλούδα του πορτοκαλιού, την προσθέτουμε στο μείγμα μας και ανακατεύουμε.
  4. Σε μια φόρμα κορμού στρώνουμε μεμβράνη τροφίμων και απλώνουμε λίγο από το μείγμα μας. 
  5. Προσθέτουμε κύβους χαλβά και λίγα καρύδια, προσθέτουμε και άλλο μείγμα σοκολάτας, πάλι χαλβά και καρύδια και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα της σοκολάτας. 
  6. Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο για 12 ώρες. 
  7. Όταν ο κορμός κρυώσει, τον κόβουμε σε φέτες.

 Παρασκευή:

Συμβουλές:

  • Αντί για καρύδια μπορείτε να βάλετε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.