Υλικά:
- 750 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ. ζάχαρη (περίπου 1/2 κούπα)
- 500 ml χυμό πορτοκάλι (περίπου 1 κούπα)
- 500 ml Παρθένο Σησαμέλαιο (περίπου 1 κούπα)
- 250 γρ. Μακεδονικό Χαλβά βανίλια
- 3 μήλα
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. Καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. γαρύφαλο
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη, το χυμό και το Παρθένο Σησαμέλαιο.
- Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και το κανελογαρύφαλλο και συνεχίζουμε να αναδεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει χυλός.
- Αλείφουμε με σησαμέλαιο μία στρογγυλή φόρμα 30εκ., την αλευρώνουμε και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε 6 κομμάτια το καθένα και τα απλώνουμε στην βάση της φόρμας.
- Ρίχνουμε τον χυλό από πάνω ώστε να σκεπαστούν τα μήλα.
- Κόβουμε τον Μακεδονικό χαλβά σε κυβάκια και τα βυθίζουμε στον χυλό, ανάμεσα στα μήλα μέχρι να σκεπαστούν.
- Βάζουμε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180° C βαθμούς για 45 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και περιμένουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να την ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
- Όταν κρυώσει αρκετά την πασπαλίζουμε με ζάχαρη και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.