Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Μηλόπιτα με ταχινένιο χαλβά

Υλικά:
  • 750 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. ζάχαρη (περίπου 1/2 κούπα)
  • 500 ml χυμό πορτοκάλι (περίπου 1 κούπα)
  • 500 ml Παρθένο Σησαμέλαιο (περίπου 1 κούπα)
  • 250 γρ. Μακεδονικό Χαλβά βανίλια
  • 3 μήλα 
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. Καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα 
  • ½ κ.γ. γαρύφαλο
Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη, το χυμό και το Παρθένο Σησαμέλαιο. 
  2. Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και το κανελογαρύφαλλο και συνεχίζουμε να αναδεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει χυλός. 
  3. Αλείφουμε με σησαμέλαιο μία στρογγυλή φόρμα 30εκ., την αλευρώνουμε και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
  4. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε 6 κομμάτια το καθένα και τα απλώνουμε στην βάση της φόρμας. 
  5. Ρίχνουμε τον χυλό από πάνω ώστε να σκεπαστούν τα μήλα.
  6. Κόβουμε τον Μακεδονικό χαλβά σε κυβάκια και τα βυθίζουμε στον χυλό, ανάμεσα στα μήλα μέχρι να σκεπαστούν. 
  7. Βάζουμε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180° C βαθμούς για 45 λεπτά. 
  8. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και περιμένουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να την ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. 
  9. Όταν κρυώσει αρκετά την πασπαλίζουμε με ζάχαρη και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.