Υλικά:
- 1 κούπα κινόα
- 1 κούπα βρασμένα ρεβίθια
- 3 τριμμένα καρότα
- 1 κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 λάιμ
- 1/3 κούπας καβουρδισμένα αμύγδαλα
- 1/4 κούπας σταφίδα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 1/2 κ.γ. κάρι ή γκαράμ μασάλα
- αλάτι
- πιπέρι
- Παίρνουμε το ξύσμα από το ένα λάιμ και στύβουμε και τα δύο.
- Βάζουμε το κινόα να βράσει με 1 1/2 κούπα νερό, 2 κ.σ. χυμό λάιμ, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το κάρι και αλάτι.
- Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιεί τελείως τα υγρά και να γίνουν οι σπόροι διάφανοι, περίπου 15'.
- Χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τον υπόλοιπο χυμό και το ξύσμα του λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σε μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας με το κινόα και το ντρέσινγκ. Αφήνουμε να σταθεί 20' και σερβίρουμε.
Συμβουλές:
Η σαλάτα αυτή έχει ινδικό χρώμα. Αν τη θέλετε πιο απλή και δυτική, μπορείτε να παραλείψετε το κάρι και να προσθέσετε στο ντρέσινγκ μια κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν.
http://www.athinorama.gr/umami/food/recipes/?id=4732Η σαλάτα αυτή έχει ινδικό χρώμα. Αν τη θέλετε πιο απλή και δυτική, μπορείτε να παραλείψετε το κάρι και να προσθέσετε στο ντρέσινγκ μια κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.