Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Σαλάτα με κινόα, ρεβίθια και καρότο


Υλικά: 
  • 1 κούπα κινόα
  • 1 κούπα βρασμένα ρεβίθια
  • 3 τριμμένα καρότα
  • 1 κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 λάιμ
  • 1/3 κούπας καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • 1/4 κούπας σταφίδα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κ.γ. κάρι ή γκαράμ μασάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι 
Παρασκευή:
  1. Παίρνουμε το ξύσμα από το ένα λάιμ και στύβουμε και τα δύο. 
  2. Βάζουμε το κινόα να βράσει με 1 1/2 κούπα νερό, 2 κ.σ. χυμό λάιμ, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το κάρι και αλάτι. 
  3. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιεί τελείως τα υγρά και να γίνουν οι σπόροι διάφανοι, περίπου 15'. 
  4. Χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τον υπόλοιπο χυμό και το ξύσμα του λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
  5. Σε μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας με το κινόα και το ντρέσινγκ. Αφήνουμε να σταθεί 20' και σερβίρουμε.

Συμβουλές:
Η σαλάτα αυτή έχει ινδικό χρώμα. Αν τη θέλετε πιο απλή και δυτική, μπορείτε να παραλείψετε το κάρι και να προσθέσετε στο ντρέσινγκ μια κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν.
http://www.athinorama.gr/umami/food/recipes/?id=4732

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.