Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Αμερικάνικα πάνκεικ

Αμερικάνικα πάνκεικ

Αμερικάνικα πάνκεικ
Συστατικά

1 1/4 κούπα αλεύρι απο καφέ ρύζι
3 κ.σ. καλαμποκάλευρο
3 κ.σ. από άμυλο πατάτας
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
2 κ.σ. λάδι
1 1/4 κούπα γάλα σόγιας (ή γάλα αμυγδάλου ή ρύζιου)
2 κ.σ. σιρόπι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά):
Νωπά φρούτα από το δικό σας σιρόπι σφενδάμου (το σιρόπι είναι ένα καλό υποκατάστατο, δεδομένου ότι είναι σε υγρή μορφή) φλυτζάνι = 240ml

Παρασκευή

Ανακατέψτε το αλεύρι, άμυλο αραβοσίτου, άμυλο πατάτας, μπέϊκιν, την κανέλα και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπωλ.
Κάνετε ένα φρεάτιο στο κέντρο του μίγματος και προσθέστε τα υγρά συστατικά:
λάδι, γάλα σόγιας, μελάσα και τη βανίλια (αν χρησιμοποιείτε).
Αναμίξτε όλα τα συστατικά για να σχηματίσουν μια ζύμη.
Ας ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Προθερμάνετε ένα τηγάνι ελαφρά λαδωμένο με λάδι για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Τοποθετήστε 1/3 κούπα του μίγματοσ σε μια στιγμή.
Μαγειρέψτε μέχρι να φυσαλίδες αρχίζουν να σχηματίζονται στην επιφάνεια και γυρίστε με μια σπάτουλα. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Και οι δύο πλευρές θα πρέπει να είναι χρυσή.
Οι τηγανίτες σερβίρονται με φρέσκα φρούτα και σιρόπι σφενδάμου , αλλά μπορεί επίσης να σερβιριστεί με μαρμελάδες ή ζελέ, αλλά μην ξεχνάτε τα φρέσκα φρούτα!

Συμβουλές

- Αφήστε τη ζύμη για 5 λεπτά πριν το βάλετε στη φωτιά.
Αυτό επιτρέπει τα ξηρά συστατικά να απορροφηθούν απο τα υγρά και η ζύμη να αποκτήσει τη σωστή συνοχή.

- Πάντα να ξεκινήσετε με μια μικρότερη ποσότητα γάλακτος (ανεξάρτητα από το γάλα της επιλογής σας).
Προσθέστε περισσότερο γάλα εάν το μείγμα φαίνεται ξηρό, πάντα 2-3 κουταλιές της σούπας κάθε φορά.
Όταν βάζετε τη ζύμη στο τηγάνι, θα πρέπει να στάξει λίγο και σιγά-σιγά προς τα πλάγια.

- Ο χρόνος μαγειρέματος ποικίλλει ανάλογα με τη θερμότητα και τα συστατικά. Συνήθως ο βέλτιστος χρόνος για την αναστροφή της τηγανίτα είναι όταν φυσαλίδες αρχίζουν να εμφανίζονται στην επιφάνεια της ζύμης. Μπορείτε επίσης ανασηκώσετε ελαφρά την τηγανίτσα με μια σπάτουλα για να δείτε αν είναι κόκκινη πριν την γυρίσετε εντελώς.
Η πρώτη τηγανίτα είναι πάντα η "δοκιμαστική" και χρησιμεύει για να βεβαιωθείτε ότι η θερμότητα είναι η βέλτιστη.

Απόδοση: 8 τηγανίτες


http://www.cantinhovegetariano.com.br/2013/08/panqueca-doce-americana.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.