Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Κεφτεδάκια φακής με σάλτσα (με μούλιασμα)

Υλικά:

  • φακές - 250 g
  • 2 - 3 πιπερίτσες τσίλι
  • θρούμπι
  • μαντζουράνα
  • τζίντζερ
  • αλάτι

Προετοιμασία

  1. Μουλιάστε τις φακές σε νερό για αρκετές ώρες.
  2. Στραγγίστε τις και αλέστε τις με έναν επεξεργαστή τροφίμων (multi) ή μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένας πολτός.
  3. Αφήστε το μείγμα για να ξεκουραστεί λίγο και στη συνέχεια προσθέστε τα μπαχαρικά και τα ψιλοκομμένα τσίλι.
  4. Σχηματίστε μικρές μπάλες και τηγανίστε τις σε καυτό λάδι.
  5. Σερβίρετε τα σε ένα ρηχό πιάτο με οδοντογλυφίδες.

* Εαν χρειαστεί προσθέστε φρυγανιά ή και τριμμένο λιναρόσπορο για συνοχή.

http://recepti.gotvach.bg/r-13460-Източно_предястие

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.