Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Σαλάτα γλυστρίδας και αβοκάντου


Υλικά

  • 1/2 μάτσο γλυστρίδα
  • 1 τομάτα (κατά προτίμηση pomodoro) ή 1/2 κούπα τοματίνια
  • 1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 8 φύλλα δυόσμου
  • 1/2 αβοκάντο
  • 1/2 παξιμάδι ολικής άλεσης ή 1 “παξιμαδάκι”απ’ τον αφυγραντή
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • μηλόξυδο
Παρασκευή

  1. Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας , βγάζουμε τα φύλλα από τη γλυστρίδα και κρατάμε τις κορφές.
  2. Αν θέλουμε αφαιρούμε τη φλούδα από την τομάτα ή κόβουμε στη μέση τα τοματίνια.
  3. Ψιλοκόβουμε το δυόσμο,κόβουμε σε χονδρά κομμάτια το αβοκάντο, κόβουμε σε ροδέλλες το κρεμμύδι και σπάμε σε μπουκιές το παξιμάδι.
  4. Βάζουμε σε μπωλ όλα τα υλικά και ρίχνουμε λάδι, αλατοπίπερο, ξύδι. Ανακατεύουμε καλά αλλά απαλά και σερβίρουμε.

Πληροφορίες

  • Η άγρια γλυστρίδα είναι πάντα καλύτερη, αν όμως δε μας είναι εύκολο να βρούμε, στα ενημερωμένα μανάβικα υπάρχει σχεδόν πάντα.

http://greenchef.gr/2012/06/καλοκαιρινή-σαλάτα-με-γλυστρίδα/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.