Συστατικά:
Για την σάλτσα και σπαγγέτι:
Παρασκεύη:
Κεφτεδάκια:
Σάλτσα:
Πηγή: Συνταγή και φωτογραφία Naa Veggie Vegan Chubby Blog
http://www.cantinhovegetariano.com.br/2012/11/spaguetti-com-almondegas.html
- Για τα κεφτεδάκια:
- 2 κούπες μουλιασμένο κιμά σόγιας (περίπου 1 κούπα ξηρός)
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1/4 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. miso
- 1 κ.γ. φυτική μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
- Αλάτι για γεύση
- 1/2 φλιτζάνι για κάθε χρήση αλεύρι
- Λάδι για το τηγάνισμα
Για την σάλτσα και σπαγγέτι:
- 250 g μαγειρεμένα μακαρόνια αλ ντέντε
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια (προαιρετικά)
- 1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για τη γεύση
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- αποξηραμένη ρίγανη
Παρασκεύη:
Κεφτεδάκια:
- Σε ένα λεκανάκι ανακατεύουμε τον κιμά σόγιας, σκόρδο, κρεμμύδι, miso, μαργαρίνη και το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά μέχρι να μπορούν να πλάθονται κεφτεδάκια.
- Πλάστε 12 κεφτεδάκια (περίπου 1 κουταλιά της σούπας ζύμη για κάθε κεφτεδάκι).
- Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε καλά (τα κεφτεδάκια θα πρέπει να είναι καλά βουτηγμένα σε λάδι) μέχρι να ροδίσουν, σχεδόν μέχρι την μέση.
- Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε στην άκρη.
Σάλτσα:
- Σε ένα βαθύ τηγάνι, τσιγαρίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο.
- Βάλτε τις κομμένες ντομάτες και μαγειρεύετε λίγο, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
- Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
- Απενεργοποιήστε, προσθέστε τη ρίγανη και ανακατεύτε.
- Τέλος, προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν πλήρως με τη σάλτσα.
Συναρμολόγηση:
- Σημείωση -
Η χονδροκομμένη ντομάτα είναι εντελώς προαιρετική.
- Τοποθετήστε μια μερίδα μακαρόνια και κεφτέδες στο πιάτο στην κορυφή. Αν θέλετε, περιχύστε τα κεφτεδάκια με λίγη σάλτσα ντομάτας και σερβίρετε.
- Σημείωση -
Η χονδροκομμένη ντομάτα είναι εντελώς προαιρετική.
Κάνω δική μου σάλτσα, γιατί πραγματικά πιστεύω ότι είναι νοστιμότερη.
Αν έχετε σπιτική σάλτσα ντομάτας, ακόμα καλύτερα!
Πηγή: Συνταγή και φωτογραφία Naa Veggie Vegan Chubby Blog
http://www.cantinhovegetariano.com.br/2012/11/spaguetti-com-almondegas.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.