![]() |
Γάλα αμαράνθου (Amaranth milk) |
Υλικά:
- 1 κούπα ωμοί σπόροι αμάρανθου
- 4 κούπες φιλτραρισμένο νερό

Β. Πετάξτε το νερό μουλιάσματος και πολτοποιήστε το στο μπλέντερ μαζί με το καθαρό νερό.
Γ. Στραγγίξτε το με ένα τούλι ή τουλουπάνι και εμφιαλώστε.
* Μπορείτε προαιρετικά να καβουρντίστε ελαφρά τους σπόρους ή να τους ψήσετε στο φούρνο για 5 λεπτά εαν θέλετε να έχει το γάλα μια ιδιαίτερη ωραία γεύση ή να τους κάνετε ποπ στο τηγάνι πριν τους κάνετε γάλα.
Πρόσθετα που μπορείτε να βάλετε:
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας,
- 2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου και 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι.
- Ο αμάρανθος περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη από οποιοδήποτε άλλο χωρίς γλουτένη δημητριακό.
- Οι διατροφολόγοι έχουν εξετάσει την περιεκτικότητα του αμάρανθου σε πρωτεΐνες και το αξιολογούν σε υψηλής βιολογικής αξίας, παρόμοια με τις πρωτεΐνες που βρίσκονται στο αγελαδινό γάλα.
- Αυτό σημαίνει ότι ο αμάραντος περιέχει έναν άριστο συνδυασμό των βασικών αμινοξέων και απορροφάται καλά στον εντερικό σωλήνα.
- Είναι γεμάτο από ασβέστιο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες και σίδηρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.