- 3 κούπες φασόλια μαυρομάτικα βρασμένα
- 2 κούπες νιφάδες βρώμης
- 2 σκ. σκόρδο λιωμένες
- ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- ½ κ.γ. αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.γ. αλεύρι
- 2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών (χρησιμοποίησα μείγμα με πάπρικα γλυκιά, πιπέρι μαύρο, κόλιαντρο, κύμινο, μπαχάρι, κρεμμύδι, θυμάρι και ρίγανη)
- έξτρα αλεύρι για τηγάνισμα
Α. Φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια:
- Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τα φασόλια με το σκόρδο. Αν το μείγμα είναι πολύ στεγνό προσθέτουμε ½ κούπα νερό.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπωλ και προσθέτουμε τη βρώμη, τα μπαχαρικά, το αλάτι, πιπέρι και τα 2 κουταλάκια αλεύρι.
- Ζυμώνουμε καλά να ανακατευτούν όλα, και σχηματίζουμε μακρόστενα σουτζουκάκια.
- Αλευρώνουμε τα σουτζουκάκια ένα ένα και τα ρίχνουμε σε τηγάνι, όπου έχουμε κάψει λίγο λάδι.
- Τα τηγανίζουμε για 3’ περίπου, γυρνώντας τα απαλά.
- Αφού τα τηγανίσουμε όλα, απ’ όλες τις μεριές, τα βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
- βάζουμε τον πελτέ, το σκόρδο χοντροκομμένο, το νερό και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε να βράσει, μέχρι να δέσει, περίπου 25΄.
- Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, την σερβίρουμε επάνω απο τα σουτζουκάκια στο πιάτο.
- Σερβίρουμε με ρύζι ή με πουρέ πατάτας.
* Το κύμινο είναι σημαντικό, δίνει τη χαρακτηριστική γεύση που έχουν τα σμυρναίϊκα σουτζουκάκια.
![]() |
Σουτζουκάκια μαυρωμάτικων με ρύζι |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.