Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

Σουτζουκάκια απο μαυρομάτικα με πουρέ πατάτας

Υλικά:
  • 3 κούπες φασόλια μαυρομάτικα βρασμένα
  • 2 κούπες νιφάδες βρώμης
  • 2 σκ. σκόρδο λιωμένες
  • ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.γ. αλεύρι
  • 2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών (χρησιμοποίησα μείγμα με πάπρικα γλυκιά, πιπέρι μαύρο, κόλιαντρο, κύμινο, μπαχάρι, κρεμμύδι, θυμάρι και ρίγανη)
  • έξτρα αλεύρι για τηγάνισμα
για τη σάλτσα:
  • 4 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 2 σκ. σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι, λάδι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 2 κούπες νερό
    Α.  Φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια:
  1. Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τα φασόλια με το σκόρδο. Αν το μείγμα είναι πολύ στεγνό προσθέτουμε ½ κούπα νερό.
  2. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπωλ και προσθέτουμε τη βρώμη, τα μπαχαρικά, το αλάτι, πιπέρι και τα 2 κουταλάκια αλεύρι. 
  3. Ζυμώνουμε καλά να ανακατευτούν όλα, και σχηματίζουμε μακρόστενα σουτζουκάκια.
  4. Αλευρώνουμε τα σουτζουκάκια ένα ένα και τα ρίχνουμε σε τηγάνι, όπου έχουμε κάψει λίγο λάδι. 
  5. Τα τηγανίζουμε για 3’ περίπου, γυρνώντας τα απαλά. 
  6. Αφού τα τηγανίσουμε όλα, απ’ όλες τις μεριές, τα βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
    Β.  Σε μια κατσαρολίτσα ετοιμάζουμε τη σάλτσα: 
  1. βάζουμε τον πελτέ, το σκόρδο χοντροκομμένο, το νερό και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε να βράσει, μέχρι να δέσει, περίπου 25΄.
  2. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, την σερβίρουμε επάνω απο τα σουτζουκάκια στο πιάτο.
  3. Σερβίρουμε με ρύζι ή με πουρέ πατάτας.
Καλή όρεξη!

* Το κύμινο είναι σημαντικό, δίνει τη χαρακτηριστική γεύση που έχουν τα σμυρναίϊκα σουτζουκάκια.
Σουτζουκάκια μαυρωμάτικων με ρύζι
https://365vegandays.wordpress.com/category/φαγητά/αλμυρά/μπιφτέκια-κεφτέδες-ρολά/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.