Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Γάλα ανακαρδίου (Cashew milk)




Υλικά :

  • 1 κούπα ανακάρδια (cashews) ωμά και ανάλατα 
  • 3 κούπες νερό (αυξομειώστε ανάλογα πόσο παχύρευστο σας αρέσει) 
  • Γλυκαντικό όπως ζάχαρη ή κάποιο σιρόπι (προαιρετικά)
Παρασκευή:

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα κάσιους, τα σκεπάζουμε με χλιαρό νερό και τα αφήνουμε από 4-8 ώρες να μουλιάσουν.
  2. Στραγγίζουμε το νερό από τα κάσιους και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με 3 κούπες νερό και τα πολτοποιούμε μέχρι να διαλυθούν τελείως για περίπου 1-2 λεπτά. 
  3. Με ένα τουλπάνι σουρώνουμε το γάλα και το πιέζουμε καλά να βγάλει όλο το υγρό. 
  4.  Αποθηκεύουμε το γάλα σε ένα μπουκάλι και το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι 4 ημέρες.
  5. Σερβίρουμε το γάλα κρύο ή ζεστό προσθέτωντας σιρόπι αγαύης ή κανέλα ή βανίλια ή κακάο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.