Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Μακαρονάκι με λιωμένο τυρί (Mac & Cheese)


Η γνωστή αμερικάνικη συνταγή mac and cheese, στη βίγκαν εκδοχή της. Ιδιαίτερα αγαπητή από τα παιδιά, υγιεινή & χωρίς χοληστερόλη.

Τι χρειαζόμαστε:
  • 500 γρ. κοφτό μακαρόνι (εγώ χρησιμοποιήσα ζυμαρικά ρυζιού χωρίς γλουτένη)
  • 1 1/4 κούπες νερό
  • 1 κούπα σκέτο γάλα σόγιας (ή άλλο φυτικό γάλα)
  • 3/4 της κούπας διατροφική μαγιά
  • 3 κ.σ. νισεστέ ή άλλο άμυλο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. αλάτι (ή παραπάνω ανάλογα τα γούστα)
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα σκόνη
  • 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμά
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 1 κ.γ. απαλό μίσο ή σάλτσα σόγιας ή επιπλέον αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
Πως το κάνουμε:
  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Ενώ βράζουν, χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά.
  3. Μόλις τα ζυμαρικά είναι αλ ντέντε, τα στραγγίζουμε και κρατάμε μισή κούπα από το νερό τους.
  4. Τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το μίγμα.
  5. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει το μίγμα και να πήξει.
  6. Προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε αν χρειαστεί περισσότερο υγρό.
  7. Προσοχή να μην σας κολλήσει γιατί πήζει πολύ γρήγορα.
-        Μπορείτε να πασπαλίσετε με ψιλοτριμμένο φυτικό τυρί Viofree από την Viotros

Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή τη βρήκα στο καταπληκτικό μπλογκ http://blog.fatfreevegan.com/ .
Είναι μία πολύ καλή ιδέα για βραδινό γρήγορο φαγητό.
http://vegansintages.blogspot.gr
http://www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.