Η γνωστή αμερικάνικη συνταγή mac and cheese, στη βίγκαν εκδοχή της. Ιδιαίτερα αγαπητή από τα παιδιά, υγιεινή & χωρίς χοληστερόλη.
Τι χρειαζόμαστε:
- 500 γρ. κοφτό μακαρόνι (εγώ χρησιμοποιήσα ζυμαρικά ρυζιού χωρίς γλουτένη)
- 1 1/4 κούπες νερό
- 1 κούπα σκέτο γάλα σόγιας (ή άλλο φυτικό γάλα)
- 3/4 της κούπας διατροφική μαγιά
- 3 κ.σ. νισεστέ ή άλλο άμυλο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. αλάτι (ή παραπάνω ανάλογα τα γούστα)
- 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
- 1/2 κ.γ. μουστάρδα σκόνη
- 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1/2 κ.γ. κουρκουμά
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 1 κ.γ. απαλό μίσο ή σάλτσα σόγιας ή επιπλέον αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Ενώ βράζουν, χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά.
- Μόλις τα ζυμαρικά είναι αλ ντέντε, τα στραγγίζουμε και κρατάμε μισή κούπα από το νερό τους.
- Τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το μίγμα.
- Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει το μίγμα και να πήξει.
- Προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε αν χρειαστεί περισσότερο υγρό.
- Προσοχή να μην σας κολλήσει γιατί πήζει πολύ γρήγορα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή τη βρήκα στο καταπληκτικό μπλογκ http://blog.fatfreevegan.com/ .
Είναι μία πολύ καλή ιδέα για βραδινό γρήγορο φαγητό.
http://vegansintages.blogspot.gr
http://www.sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.