Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Hot Dog με vegan λουκάνικα Fry's



Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 χορτοφαγικά λουκάνικα (πχ Fry"s)
  • 4 ψωμάκια για hot dog
  • 1/2 κούπα λάχανο τριμμένο
  • 1/2 κούπα καρότο τριμμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 κ.σ. κέτσαπ
  • 4 κ.σ. μουστάρδα
  • 4 κ.σ. βίγκανέζα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • λίγο ταμπάσκο προαιρετικά

Yλικά μαρινάδας για τα λουκάνικα:

  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 4 κ.σ. ελαιολαδο
Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα λουκάνικα και τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μπολ και μαρινάρουμε τα λουκάνικα για 1 ώρα.
  2. Τα ψήνουμε στο γκριλ ή τα τηγανίζουμε.
  3. Κόβουμε το κρεμμύδι σε μέτριες φέτες και το τσιγαρίζουμε, όταν ροδίσει προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες που πριν τις έχουμε περάσει από τον τρίφτη, την ζάχαρη, την δάφνη, αλάτι και πιπέρι, μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
  4. Ζεσταίνουμε τα ψωμάκια (στο γκριλ η στην τοστιέρα ) και τα χαράζουμε κατά μήκος.
  5. Τα γεμιζουμε βάζοντας πρώτα λίγη σάλτσα μετά τα λουκάνικα , λάχανο και καρότο, από πάνω σάλτσα, μαγιονέζα, μουστάρδα, κέτσαπ.
  6. Και αν θέλουμε να το κάνουμε πικάντικο βάζουμε και λίγο ταμπάσκο.

http://greenchef.gr/2012/04/hot-dog-με-χορτοφαγικά-λουκάνικα/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.