Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Κόκκινη Κινόα με Μανιτάρια σωταρισμένα


Υλικά για 4 άτομα:

  • 200 γρ. κόκκινη ή άσπρη κινόα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 3 σκόρδα, ψιλοκομμένα
  • 3 κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 χυμό λεμονιού και το ξύσμα μισού λεμονιού
  • μια χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • θαλασσινό αλάτι

Παρασκεύη:

  1. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μια μικρή κατσαρόλα με χοντρό πάτο.
  2. Ρίχνετε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι με μια μικρή πρέζα αλάτι, για περίπου 2 λεπτά.
  3. Ρίχνετε την κινόα, ανακατεύετε, προσθέτετε 2 κούπες νερό και τη βράζετε σε σιγανή φωτιά, για περίπου 20 λεπτά.
  4. Στον χρόνο αυτό, η κινόα πρέπει να είναι έτοιμη, να έχει πιεί το νερό της και ένα μικρό "σγουρό" σαν ελατήριο φύτρο να έχει σκάσει από τον σπόρο της - αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμη.
  5. Σβήνετε το μάτι και την αφήνετε εκεί για αργότερα. Αν όμως δεν έχει ετοιμαστεί στον χρόνο αυτό, προσθέτετε λίγο νερό ακόμη (το πολύ ένα δάχτυλο κάθε φορά) και την αφήνετε να βράσει μέχρι να γίνει.

    Για τα μανιτάρια:
  6. Σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο. Ρίχνετε τις 3 κ. σούπας ελαιόλαδο και σωτάρετε ελαφρά το σκόρδο (περίπου 1/2 - 1 λεπτό), ρίχνετε τα μανιτάρια και μια μικρή πρέζα αλάτι.
  7. Σωτάρετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από τα μανιτάρια (περίπου 6 λεπτά) και ρίχνετε τον χυμό από 1/2 λεμόνι.
  8. Σβήνετε το μάτι, ρίχνετε και τον μαϊντανό και λίγο ξύσμα λεμονιού.
  9. Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος μπορείτε, είτε να ρίξετε πρώτα την κινόα και στην συνέχεια από πάνω της τα μανιτάρια είτε πρώτα να ανακατέψετε την κινόα μαζί με τα μανιτάρια στο τηγάνι...
  10. στο τέλος, γαρνίρετε με μαϊντανό και σουσάμι καβουρδισμένο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.