Υλικά:
- 1 ½ κιλό παντζάρια μετρίου μεγέθους μαζί με τα φύλλα
- 3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 μικρό κομματάκι πιπερόριζας τριμμένο (προαιρετικά)
- 70 ml ξύδι
- 70 ml ελαιόλαδο
- Ροζ αλάτι ιμαλαϊων
- Πλένουμε τα παντζάρια και αφαιρούμε τα φύλλα.
- Κόβουμε τα χοντρά κοτσάνια και τα πετάμε.
- Βράζουμε τα παντζάρια με αλάτι για 30 - 40 λεπτά και στη μέση του βρασίματος προσθέτουμε τα φύλλα.
- Αφαιρούμε τα φύλλα, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
- Αφήνουμε τα παντζάρια να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε.
- Κόβουμε σε μέτριες ροδέλες και τοποθετούμε πάνω από τα φύλλα.
- Χτυπάμε πολύ καλά το ξύδι, το λάδι και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπερόριζα και ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε τα παντζάρια με τη σάλτσα, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες, μέχρι να ανακατευθούν τα αρώματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.