Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Παντζάρια σαλάτα

Υλικά:
  • 1 ½ κιλό παντζάρια μετρίου μεγέθους μαζί με τα φύλλα
  • 3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό κομματάκι πιπερόριζας τριμμένο (προαιρετικά)
  • 70 ml ξύδι
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • Ροζ αλάτι ιμαλαϊων
Για τα παντζάρια
  1. Πλένουμε τα παντζάρια και αφαιρούμε τα φύλλα.
  2. Κόβουμε τα χοντρά κοτσάνια και τα πετάμε.
  3. Βράζουμε τα παντζάρια με αλάτι για 30 - 40 λεπτά και στη μέση του βρασίματος προσθέτουμε τα φύλλα.
  4. Αφαιρούμε τα φύλλα, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
  5. Αφήνουμε τα παντζάρια να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε.
  6. Κόβουμε σε μέτριες ροδέλες και τοποθετούμε πάνω από τα φύλλα.
Για τη σάλτσα
  1. Χτυπάμε πολύ καλά το ξύδι, το λάδι και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπερόριζα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Περιχύνουμε τα παντζάρια με τη σάλτσα, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες, μέχρι να ανακατευθούν τα αρώματα.
http://www.lovecooking.gr/Συνταγές/σαλάτες/item/5611-Παντζάρια-σαλάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.