Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ρεβυθοκροκέτες (Βραζιλιάνικες)


Συστατικά

250 g ρεβίθια
1 μέτρια πατάτα ψιλότριμμένη
1 κουταλιά της σούπας (κ.σ.) μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σε σπόρους
2 κουταλάκια του γλυκού (κ.γ.) τριμμένο κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας από φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Λάδι για το τηγάνισμα
προετοιμασία

Πλύνετε τα ρεβίθια και κατα τη διάρκεια της νύχτας να αλλάζετε το νερό αρκετές φορές.
Με τη βοήθεια του ένα πανί, αφαιρέστε το δέρμα από τα ρεβίθια και να περάστε τα στην φρέζα ή επεξεργαστή τροφίμων(μούλτι).
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδον, και ανακατέψτε καλά.
Πλάστε τις κροκέτες και τηγανίστε σε καυτό λάδι.

Απόδοση: 40 ρεβυθοκροκέτες

http://www.cantinhovegetariano.com.br/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.