Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ζελέ με χυμό φρούτων (manjula)

Υλικά:
  • 1 κούπα χυμό σταφυλιού (ή μάγκο, ροδάκινο κ.α.)
  • 1 κούπα νερό
  • 1/4 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. άγαρ-άγαρ σε σκόνη ή 1/2 κ.σ. αγάρ σε νιδάφες (σε ινδικά και ασιατικά καταστήματα)
Μέθοδος:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι διαλύετε το άγαρ-άγαρ στο νερό, και προσθέτετε τον χυμό και την ζάχαρη.
  2. Φέρτε το να βράσει σε μέτρια φωτιά.
  3. Ανακατεύοντας κατά διαστήματα φροντίζοντας το άγαρ-άγαρ να διαλυθεί καλά. Αφήστε το να βράσει για περίπου 2 λεπτά.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε σε ατομικά κύπελλα ή καλούπια, ή σε ένα μικρό γυάλινο δίσκο.
  5. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3-4 ώρες.
  6. Μόλις παγώσει είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Συμβουλές

  • Ρίξτε το ζελέ στα μπωλάκια αμέσως ενώ είναι ζεστό γιατί το αγάρ θα αρχίσει να κατακάθεται στον πάτο καθώς κρυώνει, πριν τον ρίξετε μπορείτε να προσθέσετε φρούτα της αρεσκείας σας σε κομματάκια στον πάτο απο τα μπωλάκια.
  • Έχω πειραματιστεί πολλές φορές για να δώσω τη σωστή υφή στο ζελέ και αυτός ο συνδυασμός βγαίνει ακριβώς όπως πρέπει.
  • Η προσθήκη περισσότερου άγαρ-άγαρ ή η μικρότερη προσθήκη νερού με το χυμό θα κάνει το ζελέ πολύ σφιχτό.
  • Εαν προτιμάτε σφιχτότερο ζελέ την επόμενη φορά βάλτε περισσότερο αγάρ, ορισμένα φρούτα, κυρίως τα ξινά, πιθανόν να αποτρέψουν την πηκτική ιδιότητα του αγάρ.
  • Ο αγοραστός χυμός πορτοκάλι δεν πέτυχε πολύ με αυτή την συνταγή αλλά ο σπιτικός χυμός πέτυχε.
  • Μπορείτε να το βάλετε και στο μπλέντερ για να διαλυθει καλλύτερα ο ζελές και μετα να ρίξετε τον χυμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.