Υλικά για 2 λίτρα:
- 250 γραμμάρια φασόλια σόγιας.
- 2 λίτρα φιλτραρισμένο νερό
Τα φασόλια μας είναι έτοιμα όταν εμφανίζονται πάνω στο νερό φουσκάλες.
Τα μουλιασμένα μας φασόλια πρέπει να γίνουν έτσι:
Τα μουλιασμένα μας φασόλια πρέπει να γίνουν έτσι:

2. Βάζουμε 2 γεμάτα λίτρα νερό να βράσουν, χωρίζουμε τα φασόλια μας σε 3 μέρη και χτυπάμε στο μπλέντερ μας κάθε μέρος με περίπου 500-600 ml νερό που βράζει:

3. Ρίχνουμε τον πολτό μας σε μεγάλη χύτρα να βράσει για 5-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και ξεπλένουμε το μπλέντερ με το υπόλοιπο βραστό νερό.
(Η χρονομέτρηση αρχίζει απο το σημείο που αρχίζει να βράζει):
(Η χρονομέτρηση αρχίζει απο το σημείο που αρχίζει να βράζει):
Προσοχή γιατί όταν βράζει ο πολτός βγάζει πολύ αφρό:

4. Ετοιμάζουμε ένα σουρωτήρι με τουλουπάνι και από κάτω του βάζουμε κάποια γαβάθα για να μαζεύουμε το γάλα μας:

5. Ρίχνουμε το γάλα στο τουλουπάνι, μαζεύουμε τις άκρες του και πιέζουμε για να βγάλουμε όσο περισσότερο γάλα μπορούμε:

6. Αφήνουμε το γάλα μας να κρυώσει και αν θέλουμε του προσθέτουμε γεύσεις (ζάχαρη, κακάο, βανίλια). Χύνουμε σε μπουκάλι και τοποθετούμε το γάλα στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.