Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Γάλα σόγιας (Soy milk)



Υλικά για 2 λίτρα:
  • 250 γραμμάρια φασόλια σόγιας.
  • 2 λίτρα φιλτραρισμένο νερό
1. Μουσκεύουμε τα φασόλια σόγιας σε νερό για περίπου 8 ώρες ή απο το προηγούμενο βράδι, το νερό καλό είναι να αλλάζεται.
Τα φασόλια μας είναι έτοιμα όταν εμφανίζονται πάνω στο νερό φουσκάλες.
Τα μουλιασμένα μας φασόλια πρέπει να γίνουν έτσι:
2. Βάζουμε 2 γεμάτα λίτρα νερό να βράσουν, χωρίζουμε τα φασόλια μας σε 3 μέρη και χτυπάμε στο μπλέντερ μας κάθε μέρος με περίπου 500-600 ml νερό που βράζει:
3. Ρίχνουμε τον πολτό μας σε μεγάλη χύτρα να βράσει για 5-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και ξεπλένουμε το μπλέντερ με το υπόλοιπο βραστό νερό.
(Η χρονομέτρηση αρχίζει απο το σημείο που αρχίζει να βράζει):
Προσοχή γιατί όταν βράζει ο πολτός βγάζει πολύ αφρό:
4. Ετοιμάζουμε ένα σουρωτήρι με τουλουπάνι και από κάτω του βάζουμε κάποια γαβάθα για να μαζεύουμε το γάλα μας:
5. Ρίχνουμε το γάλα στο τουλουπάνι, μαζεύουμε τις άκρες του και πιέζουμε για να βγάλουμε όσο περισσότερο γάλα μπορούμε:
6. Αφήνουμε το γάλα μας να κρυώσει και αν θέλουμε του προσθέτουμε γεύσεις (ζάχαρη, κακάο, βανίλια). Χύνουμε σε μπουκάλι και τοποθετούμε το γάλα στο ψυγείο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.