Εξυπηρετεί 4-6 άτομα
- 250 γρ. κόκκινες φακές
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. λάδι καρύδας ή σησαμέλαιο
- 1 κ.γ. μαύρους σπόρους μουστάρδας
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. κουρκούμη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
- (Αντί για μπαχαρικά μπορείτε να βάλετε λίγα κ.γ. garam masala, ένα έτοιμο μείγμα μπαχαρικών)
- 2 κ.γ. καυτερό κάρι
- 2 αποξηραμένα τσίλι τεμαχισμένα
- 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο και στιμμένο
- 2 λίτρα νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κύβους ζωμού λαχανικών χωρίς μαγιά
- 3 καρότα
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 λεμόνια, κομμένα σε φέτες
Προετοιμασία φακή Ινδικού στυλ:
- Σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο στο λάδι καρύδας.
- Τα μπαχαρικά προσθέσετε έως και το φύλλο δάφνης, το τσίλι και το ξύλο κανέλας και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας για λίγο.
- Γεμίστε με νερό και κύβους ζωμός, το αλάτι, τη δάφνη, το τσίλι και το ξύλο κανέλας σπάσει μέσα να δώσει.
- Όταν βράσει το νερό, προσθέστε τα πλυμένα φακές και σιγοβράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά. Περιστασιακά αφαιρεστε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
- Προσθέστε τα κομμένα καρότα και το ψιλοκομμένο πράσο.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά.
- Ρίχνετε τα μπαχαρικά,το κάρυ, κόλιανδρο, βότανα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε καλά, μεταφέρετε σε πιάτα και σερβίρετε το καθένα με μια φέτα λεμόνι.
* Ταιριάζει πολύ καλά με πιτάκια ψημμένα στο φούρνο ή το τηγάνι.
http://www.zentrum-der-gesundheit.de/linsensuppe-basisch.html
http://www.zentrum-der-gesundheit.de/linsensuppe-basisch.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.