Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Σούπα φακής "Dal' (Ινδική)

Εξυπηρετεί 4-6 άτομα

  • 250 γρ. κόκκινες φακές
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας ή σησαμέλαιο
  • 1 κ.γ. μαύρους σπόρους μουστάρδας
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κουρκούμη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
  • (Αντί για μπαχαρικά μπορείτε να βάλετε λίγα κ.γ. garam masala, ένα έτοιμο μείγμα μπαχαρικών)
  • 2 κ.γ. καυτερό κάρι
  • 2 αποξηραμένα τσίλι τεμαχισμένα
  • 1 κ.σ. φρέσκο ​​τζίντζερ, τριμμένο και στιμμένο
  • 2 λίτρα νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κύβους ζωμού λαχανικών χωρίς μαγιά
  • 3 καρότα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 λεμόνια, κομμένα σε φέτες

Προετοιμασία φακή Ινδικού στυλ:

  1. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο στο λάδι καρύδας.
  2. Τα μπαχαρικά προσθέσετε έως και το φύλλο δάφνης, το τσίλι και το ξύλο κανέλας και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας για λίγο. 
  3. Γεμίστε με νερό και κύβους ζωμός, το αλάτι, τη δάφνη, το τσίλι και το ξύλο κανέλας σπάσει μέσα να δώσει. 
  4. Όταν βράσει το νερό, προσθέστε τα πλυμένα φακές και σιγοβράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά. Περιστασιακά αφαιρεστε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. 
  5. Προσθέστε τα κομμένα καρότα και το ψιλοκομμένο πράσο. 
  6. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά.
  7. Ρίχνετε τα μπαχαρικά,το κάρυ, κόλιανδρο, βότανα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε καλά, μεταφέρετε σε πιάτα και σερβίρετε το καθένα με μια φέτα λεμόνι. 

* Ταιριάζει πολύ καλά με πιτάκια ψημμένα στο φούρνο ή το τηγάνι.
http://www.zentrum-der-gesundheit.de/linsensuppe-basisch.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.