ΥΛΙΚΑ (Για 4 μερίδες ως κυρίως πιάτο ή 6 μερίδες ως ορεκτικό):
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- 300 γρ. Κινέζικα νουντλς
- 2 κ.σ. σησαμέλαιο
- 2 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο
- 2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ (πιπερόριζα)
- 1 αγγούρι ή ένα κολοκυθάκι, ξεφλουδισμένο και κομμένο α λα ζουλιέν (σε ραβδάκια)
- 2 καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα α λα ζουλιέν (σε ραβδάκια)
- 2 κ.γ. λευκό σουσάμι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές φετούλες
Για τη Σάλτσα:
- 3 κ.σ. ταχίνι
- 2 κ.σ. απαλό φυστικοβούτυρο
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας (κατα προτίμηση Kikkoman)
- 1 κ.σ. και 1 κ.γ. σησαμέλαιο
- 2 κ.σ. ξύδι σέρυ ή ξύδι από κινέζικο ρύζι
- 2 κ.γ. πάστα από πιπεριά τσίλι
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. καγιέν σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και μαγειρεύουμε τα νουντλς μέχρι να κρατάνε στο δόντι (al dente), ή τον ελάχιστο χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία.
- Κρατάμε περίπου 1 κούπα απο το νερό που τα βράσαμε μήπως και χρειαστεί για την αραίωση της σάλτσας και τα σουρώνουμε αμέσως.
- Τα ανακατεύουμε με 1 κ.σ. σουσαμέλαιο και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε την άλλη κουταλιά σουσαμέλαιου σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Μαγειρεύουμε απαλά το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους, για 30 με 40 δευτερόλεπτα.
- Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
- Σε ένα μέτριο μπωλ ανακατεύουμε το ταχίνι, το φυστικοβούτυρο, τη σάλτσα σόγιας, το σουσαμέλαιο, το ξίδι, την πάστα πιπεριάς τσίλι, τη ζάχαρη και προαιρετικά το πιπέρι καγιέν.
- Προσθέτουμε 3 κουταλιές σούπας νερό ή και παραπάνω -απο το νερό που βράσαμε τα νουντλς- και χτυπάμε με σύρμα μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
- Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το σκόρδο και το τζίντζερ.
- Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω στα νουντλς, προσθέτουμε το αγγούρι και το καρότο και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπωλ ή σε βαθιά πιατέλα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα κρεμμυδάκια.
Μπορούμε να σερβίρουμε τα νουντλς με σουσάμι σε θερμοκρασία δωματίου ή να τα κρυώσουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν το σερβίρισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.